PALUCH NADZIEWANY PASTA SZYNKOWO-SEROWA

SKŁADNIKI:

* bułeczka typu paluch z ziarnami
* 3 łyżki startego żółtego sera
* gruby plaster szynki z indyka
* 1/4 małej papryki czerwonej
* 1/4 małej papryki zielonej
* łyżka majonezu
* łyżka serka śmietankowego
* szczypta mielonej papryki
* sól, pieprz




PRZYGOTOWANIE:

1) szynkę i papryki pokroić w drobną kostkę. Wymieszać z serem, dodać majonez i serek śmietankowy, doprawić do smaku mieloną papryką, solą i pieprzem.

2) Odkroić końcówkę palucha, wydrążyć miąższ. W powstałą kieszeń nałożyć przygotowaną pastę. Zawinąć kanapkę w papier śniadaniowy, schłodzić. 

Smacznego :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Przetwory domowe i inne wyroby tradycyjne

Grill i posiłki na świeżym powietrzu

Święta i uroczystości domowe

Copyright © 2016 MOJA KSIĄŻKA KUCHARSKA , Blogger