PASTY W TRZECH SMAKACH

SKŁADNIKI:

* 2 czubate łyżki sera białego półtłustego
* 3 kostki czekolady mlecznej
* 2 łyżeczki śmietany ( 18% )
* 2 łyżeczki cukru waniliowego
* 2 łyżki serka homogenizowanego naturalnego
* 4 spore rzodkiewki
* 4 plasterki szynki drobiowej
* 2 różyczki brokułu
* 2 łyżeczki majonezu
* szczypta curry, sól, pieprz




PRZYGOTOWANIE:

1) Na pierwszą pastę drobno posiekać kostki czekolady, kilka wiórków odłożyć do dekoracji. Ser biały utrzeć ze śmietaną, doprawić cukrem waniliowym, dosypać posiekaną czekoladę, wymieszać. Pastę przybrać odłożonymi wiórkami czekolady.

2) Na drugą pastę zetrzeć na tarce o drobnych oczkach trzy rzodkiewki, lekko odcisnąć z nadmiaru soku. Połączyć z serkiem homogenizowanym, doprawić do smaku solą i pieprzem. Przełożyć do miseczki i udekorować plasterkami z czwartej rzodkiewki.

3) Na trzecią pastę ugotować w lekko osolonej wodzie różyczki brokułu, osączyć. Kawałeczek odłożyć do dekoracji, resztę bardzo drobno posiekać lub zmiksować. Plasterki szynki drobniutko posiekać, połączyć z brokułem, majonezem, doprawić do smaku szczyptą curry. Przełożyć do miseczki, udekorować odłożonym kawałeczkiem brokułu. Przygotowane pasty podawać z dowolnym pieczywem.

Smacznego :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Przetwory domowe i inne wyroby tradycyjne

Grill i posiłki na świeżym powietrzu

Święta i uroczystości domowe

Copyright © 2016 MOJA KSIĄŻKA KUCHARSKA , Blogger