PIECZONE JABLUSZKO



Po 6 miesiącu

SKŁADNIKI:

- słodkie jabłko
- łyżeczka cukru pudru
- 100 ml soku jabłkowego
- szczypta cynamonu
- pół łyżeczki masła



PRZYGOTOWANIE:

 
Jabłko umyj, ale nie obieraj ze skórki. Wydrąż gniazda nasienne. Do wnętrza jabłka wsyp łyżeczkę cukru pudru i włóż odrobinę masła. Z wierzchu oprósz jabłko cynamonem. Skórkę ponakłuwaj widelcem. Ułóż jabłko w żaroodpornym naczyniu i polej sokiem. Piecz w temperaturze 180°C przez 45 minut. Podawaj maluszkowi miąższ skrobany łyżeczką.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Przetwory domowe i inne wyroby tradycyjne

Grill i posiłki na świeżym powietrzu

Święta i uroczystości domowe

Copyright © 2016 MOJA KSIĄŻKA KUCHARSKA , Blogger