POLEDWICZKI W NALESNIKACH

SKŁADNIKI:

* 2-3 polędwiczki wieprzowe, sól
* łyżeczka tymianku, olej
* 3 łyżki delikatnej musztardy
* woda

Na naleśniki:

* po szklance mleka i mąki
* 2 jajka
* szczypta soli
* woda, olej



PRZYGOTOWANIE:

1) mięso umyć, podzielić na kawałki. Posolić, natrzeć tymiankiem, odstawić na dwie godziny.

2) Kilka łyżek oleju rozgrzać na patelni, obsmażyć mięso, przełożyć do rondla, podlać  trzema łyżkami wody, dusić pod przykryciem 20 minut.

3) Z mleka, mąki, jajek, szklanki wody i szczypty soli przygotować ciasto. Usmażyć na oleju naleśniki.

4) każdy naleśnik posmarować musztardą, ułożyć kawałki mięsa, zawinąć. Obsmażyć z każdej strony na 2-3 łyżkach gorącego oleju. Podawać z warzywami.

Smacznego :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Przetwory domowe i inne wyroby tradycyjne

Grill i posiłki na świeżym powietrzu

Święta i uroczystości domowe

Copyright © 2016 MOJA KSIĄŻKA KUCHARSKA , Blogger