PRZEKLADANIEC Z TUNCZYKIEM

SKŁADNIKI:

* 3 kromki chleba tostowego z ziarnami
* 1/2 puszki tuńczyka w oleju
* łyżka pestek słonecznika
* łyżeczka majonezu
* 3 liście sałaty
* 4 plasterki pomidora
* 8 plasterków ogórka
* szczypta curry
* szczypta mielonej słodkiej papryki
* masło
* sól,pieprz


PRZYGOTOWANIE:

1) Tuńczyka osączyć z nadmiaru oleju, dosypać pestki słonecznika, dodać majonez i przyprawy do smaku, wymieszać na gładką pastę.

2) Kromkę chleba posmarować masłem, ułożyć dwa liście sałaty, plasterki ogórka i pomidora, przykryć drugą kromką chleba posmarowaną masłem, ułożyć pastę z tuńczyka, liść sałaty i ostatnią kromkę chleba.

Smacznego :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Przetwory domowe i inne wyroby tradycyjne

Grill i posiłki na świeżym powietrzu

Święta i uroczystości domowe

Copyright © 2016 MOJA KSIĄŻKA KUCHARSKA , Blogger