RACUCHY Z JABŁKAMI

SKŁADNIKI:


  • 4  kwaśne jabłka
  • 1/2 dużego kubka  kefiru
  • 2 łyżeczki  proszku do pieczenia
  • 1/2 kubka  mąki
  • 1  jajko
  •  Cukier puder do posypania
  •  olej rzepakowy do smażenia

PRZYGOTOWANIE:


  • Jabłka zetrzyj na tarce. Wymieszaj z innymi składnikami. Sprawdź gęstość masy, wykładając ją łyżką na gorący olej - jak racuszek da się obrócić, to znaczy, że gęstość jest prawidłowa. Jeżeli się rozpada, trzeba dodać do masy mąki.

  • Racuszki układaj na ręczniku papierowym, żeby odsączyć tłuszcz. Posyp cukrem pudrem i podawaj ciepłe, np. z kefirem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Przetwory domowe i inne wyroby tradycyjne

Grill i posiłki na świeżym powietrzu

Święta i uroczystości domowe

Copyright © 2016 MOJA KSIĄŻKA KUCHARSKA , Blogger