RYBNE OBWARZANKI

SKŁADNIKI:

* 60 dag filetów z ryby morskiej
* 2 kajzerki
* 2 jajka
* 100 ml śmietany
* cebula
* 3-4 łyżki masła
* 6 łyżek bułki tartej
* 5 łyżek oleju
* sok z cytryny
* sól, pieprz



PRZYGOTOWANIE:

1) Filety opłukać, osuszyć, drobno posiekać lub zmielić w  maszynce.

2) Cebulę obrać, posiekać, zeszklić na  maśle. Wbić jajka, usmażyć jajecznicę, ostudzić.

3) Kajzerki namoczyć w śmietanie. Do rozdrobnionego mięsa rybiego dodać odciśnięte kajzerki oraz jajecznicę. Doprawić solą i pieprzem.

4) Masę dokładnie wyrobić, następnie zmiksować. Formować wałeczki o średnicy 2 cm. Zlepić ich końce, formując obwarzanki. Obtoczyć w bułce tartej i usmażyć z obu stron na rumiano na rozgrzanym oleju. Podawać z ziemniakami lub frytkami oraz sałatką np. z pomidorów.

Smacznego :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Przetwory domowe i inne wyroby tradycyjne

Grill i posiłki na świeżym powietrzu

Święta i uroczystości domowe

Copyright © 2016 MOJA KSIĄŻKA KUCHARSKA , Blogger