SUROWKA MARCHEWKOWO-JABLKOWA

Przepis ze strony przepisy.pl


SKŁADNIKI:


  • marchew - 500 gramów
  • jabłka - 300 gramów
  • kwaśne mleko - 200 gramów
  • miód - 1 łyżka
  • sok z cytryny - 1 łyżeczka
  • sól i pieprz do smaku


PRZYGOTOWANIE:

 1. Jabłka oraz marchew umyj i obierz, utrzyj na grubej tarce. 

 2. Wymieszaj z sokiem z cytryny. 

 3. Z miodu i kwaśnego mleka zrób dressing, dopraw solą i pieprzem, dodaj do surówki. Dokładnie wymieszaj.
Podawaj jako dodatek do obiadu.

Smacznego :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Przetwory domowe i inne wyroby tradycyjne

Grill i posiłki na świeżym powietrzu

Święta i uroczystości domowe

Copyright © 2016 MOJA KSIĄŻKA KUCHARSKA , Blogger