SUROWKA Z CYKORII I POMARANCZY

Przepis ze strony przepisy.pl


SKŁADNIKI:
  •  cykoria - 300 gramów
  • pomarańcza - 300 gramów
  • jogurt - 150 gramów
  • sok z połowy cytryny
  • sól i pieprz do smaku
  • Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Knorr - 1 opakowanie


PRZYGOTOWANIE:

 1. Cykorię umyj i podziel na połówki. 

 2. Następnie usuń głąbiki i pokrój w cienkie paski. 

 3. Obierz pomarańcze i pokrój na kawałki. 

 4. Przygotuj dressing: wymieszaj jogurt, sok z cytryny, olej oraz sos sałatkowy Knorr. Polej nim surówkę. 

Smacznego :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Przetwory domowe i inne wyroby tradycyjne

Grill i posiłki na świeżym powietrzu

Święta i uroczystości domowe

Copyright © 2016 MOJA KSIĄŻKA KUCHARSKA , Blogger