WARZYWA Z MIESEM


Od 6 miesiąca

SKŁADNIKI:

– 1/2 średniej młodej marchwi,
– 1/2 małego ziemniaka,
– 1 łyżeczka oliwy z oliwek,
– 20 g surowego mięsa z piersi indyka,
– 90 ml wody.


PRZYGOTOWANIE:



Marchew i ziemniaka umyj, obierz i opłucz. Do zagotowanej wody wrzuć pokrojone w cząstki warzywa i gotuj na wolnym ogniu pod przykryciem ok. 15 minut. Następnie ugotuj mięso. Dodaj je (bez wywaru) do warzyw. Zmiksuj wszystko razem z oliwką z oliwek. Potrawę zagotuj, a następnie po schłodzeniu podawaj dziecku.
1 porcja = 150 g + 10 g ugotowanego chudego mięsa z piersi indyka


Smacznego :)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Przetwory domowe i inne wyroby tradycyjne

Grill i posiłki na świeżym powietrzu

Święta i uroczystości domowe

Copyright © 2016 MOJA KSIĄŻKA KUCHARSKA , Blogger