WARZYWNY ROSOLEK

WARZYWNY ROSOŁEK

Po 7 miesiącu


SKŁADNIKI:

- pół małej marchewki
- ćwiartka małej pietruszki
- pół szklanki zielonego groszku
- 1/5 szklanki kuskus
- łyżeczka posiekanego drobno koperku
- łyżeczka oliwy z oliwek
- szklanka wody
- 40 g schabu wieprzowego


PRZYGOTOWANIE:


Najpierw ugotuj mięso. Warzywa umyj, obierz (marchewkę i pietruszkę pokrój w talarki). Zalej warzywa wodą.
Gdy marchew i pietruszka będą miękkie, dodaj groszek, a po kilku minutach wsyp kuskus. Gotuj na małym ogniu 3–6 minut, mieszając, co jakiś czas, by kaszka się nie przypaliła. Dodaj oliwę z oliwek, przykryj garnek i odczekaj, aż kuskus napęcznieje. Zmiksuj zupkę i jeszcze raz zagotuj. Podawaj ją posypaną koperkiem i drobno posiekanym ugotowanym schabem.
Porcja: miseczka papki i łyżka ugotowanego schabu 


Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Przetwory domowe i inne wyroby tradycyjne

Grill i posiłki na świeżym powietrzu

Święta i uroczystości domowe

Copyright © 2016 MOJA KSIĄŻKA KUCHARSKA , Blogger