WIELOZBOZOWE PANCAKES



SKŁADNIKI:

  • 1 szklanka maślanki
  • 0,5 szklanki mąki pszennej
  • 0,5 szklanki mąki pszennej pełnoziarnistej
  • 1 szklanka mieszanych otrębów
  • 2 jajka, lekko ubite
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  •  olej do smażenia
  •  maliny do dekoracji

PRZYGOTOWANIE :


  • Jajka wymieszaj z maślanką, dodaj wszystkie suche składniki i wymieszaj
 
  • Na patelni rozgrzej niewielką ilość tłuszczu (jeśli używamy patelni z powłoką nieprzywierającą najlepiej pominąć olej) i nałóż porcje ciasta, ok 2 łyżek stołowych na jeden pancakes
 
  • Smaż, aż na cieście pojawią się bąbelki, odwróć placki i dosmaż około minuty
 
  • Podawaj z miodem udekorowane malinami

Smacznego :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Przetwory domowe i inne wyroby tradycyjne

Grill i posiłki na świeżym powietrzu

Święta i uroczystości domowe

Copyright © 2016 MOJA KSIĄŻKA KUCHARSKA , Blogger