WIEZYCZKA Z CIEMNEGO CHLEBA Z PASTA JAJECZNA

SKŁADNIKI:

* 3 kromki ciemnego chleba
* 2 jajka
* łyżka majonezu
* 1/2 łyżeczki musztardy
* łyżka posiekanego szczypiorku
* łyżka posiekanego koperku
* 2 rzodkiewki
* sól, pieprz




PRZYGOTOWANIE:

1) Jajko ugotować na twardo, obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Dodać majonez, musztardę, szczypiorek, koperek, wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem. Rzodkiewki pokroić na plasterki.

2) Na kromkę nałożyć połowę pasty oraz część plasterków rzodkiewki, przykryć drugą kromką, nałożyć pozostałą pastę i plasterki rzodkiewki. Wieżyczkę zakryć trzecią kromką chleba. Podawać przekrojoną na połówki.

Smacznego :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Przetwory domowe i inne wyroby tradycyjne

Grill i posiłki na świeżym powietrzu

Święta i uroczystości domowe

Copyright © 2016 MOJA KSIĄŻKA KUCHARSKA , Blogger