ZUPA BROKULOWA Z PULPETAMI

Przepis ze strony przepisy.pl


SKŁADNIKI :


  • mięso z szynki - 300 gramów
  • brokuł - 0.5 sztuki
  • marchewka - 1 sztuka
  • seler - 0.2 sztuki
  • por zielona część - 1 sztuka
  • śmietana 18% - 0.5 szklanki
  • jajko - 1 sztuka
  • mąka - 2 łyżki
  • otręby orkiszowe - 2 łyżki
  • Przyprawa Uniwersalna 
  • gałka muszkatołowa
  • sól i pieprz do smaku
  • posiekany koperek
  • natka pietruszki do dekoracji


PRZYGOTOWANIE:

  1. Włoszczyznę obierz, pokrój w kostkę i zalej wodą, gotuj do miękkości. 

 2. W międzyczasie mięso dokładnie wyrób z jajkiem, mąkami i przyprawami. Formuj klopsiki i odstaw by otręby wypiły nadmiar wody z klopsów. 

 3. Pulpety włóż do zupy i dodaj różyczki brokułów i gotuj 10 minut. 

 4. Zupę zabiel śmietaną. Dodaj posiekany koperek. Udekoruj natką, podawaj. 

Smacznego :)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Przetwory domowe i inne wyroby tradycyjne

Grill i posiłki na świeżym powietrzu

Święta i uroczystości domowe

Copyright © 2016 MOJA KSIĄŻKA KUCHARSKA , Blogger