ZUPA OGRORKOWA

SKŁADNIKI:

* 5 dużych kiszonych ogórków
* 3 ziemniaki
* łyżka ugotowanego ryżu
* marchewka, pietruszka
* kawałek bulwy selera
* 2 łyżki jogurtu
* łyżeczka mąki
* kilka gałązek natki
* sól


PRZYGOTOWANIE:

1) Marchewkę, pietruszkę oraz seler obrać, pokroić i ugotować w lekko osolonym litrze wody.

2) Wywar zmiksować. Dodać ryż i pokrojone w drobną kostkę obrane ziemniaki, gotować 15 minut. Ogórki obrać, pokroić, dodać do zupy, zagotować.

3) Jogurt utrzeć z mąką, rozprowadzić kilkoma łyżkami zupy, wlać do garnka, wymieszać i mocno podgrzać. Zupę posypać natką .

Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Przetwory domowe i inne wyroby tradycyjne

Grill i posiłki na świeżym powietrzu

Święta i uroczystości domowe

Copyright © 2016 MOJA KSIĄŻKA KUCHARSKA , Blogger