ZUPKA JARZYNOWA Z CIELECINA



Po 6 miesiącu

SKŁADNIKI:

90 g obranych warzyw, w tym:
– 1/2 małej marchwi,
– 1 łyżeczka pokrojonego selera,
– 1 łyżeczka pokrojonej pietruszki,
– 1 łyżeczka masła,
– 2 łyżeczki kleiku ryżowego,
– 1/2 szklanki wody,
– 20 g surowego mięsa cielęcego (po ugotowaniu 2 łyżeczki).



PRZYGOTOWANIE:

Warzywa umyj i obierz. Włóż do wrzącej wody i gotuj, aż staną się miękkie. Mięso ugotuj oddzielnie i drobno posiekaj. Ugotowane warzywa przetrzyj przez sitko lub zmiksuj. Następnie dodaj kleik, masło, posiekane drobno mięso, wszystko wymieszaj i zagotuj.
1 porcja dla malucha = 150–180 g + 10 g gotowanego mięsa 


Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Przetwory domowe i inne wyroby tradycyjne

Grill i posiłki na świeżym powietrzu

Święta i uroczystości domowe

Copyright © 2016 MOJA KSIĄŻKA KUCHARSKA , Blogger