ZUPA DYNIOWA


Pożywna zupa dyniowa - nie może jej zabraknąć w menu żadnego maluszka. Dla starszych dzieci taką zupę można przygotować z mięsem : będzie wówczas pełnowartościowym daniem obiadowym. 

Dla dzieci od 6 miesiąca życia.

SKŁADNIKI:

 
- 200 g dyni
- 2 ziemniaki
- 2 szklanki bulionu z warzyw
- łyżka masła
- kleik ryżowy 



PRZYGOTOWANIE:

 Dynię obierz ze skórki, wyjmij pestki i włókna, pokrój na kawałki. Ziemniaki obierz i pokrój. Warzywa włóż do bulionu, gotuj na małym ogniu przez około 20 minut, aż będą miękkie. Wsyp kleik ryżowy, zagotuj. Całość zmiksuj, dodaj łyżeczkę masła.


Smacznego :)




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Przetwory domowe i inne wyroby tradycyjne

Grill i posiłki na świeżym powietrzu

Święta i uroczystości domowe

Copyright © 2016 MOJA KSIĄŻKA KUCHARSKA , Blogger