ZUPA RYBNA Z WARZYWAMI

 Raz w tygodniu Maluch powinien dostać rybę. Polubi ją ? Niech je częściej! Dzięki rybom organizm dziecka otrzymuje wartościowe białko do budowy komórek i tkanek, cenne tłuszcze niezbędne do pracy mózgu oraz witaminy i składniki mineralne, które gwarantują prawidłowy rozwój i wzrost.
Dzisiaj przepis na szybką zupę rybną. Zamiast gotowej mieszanki warzywnej, możecie użyć świeżych warzyw!

SKŁADNIKI:

  • mrożony mintaj
  • 2 łyżki oleju
  • 1/4 opakowania mrożonki warzywnej
  • 1/2 łyżeczki bazylii
  • sok z cytryny
  • sól
PRZYGOTOWANIE:

Krok 1.
 Rybę skrop sokiem z cytryny, posól i odstaw, aż się rozmrozi.

 Krok 2.
 Do garnka włóż warzywa, zalej litrem wody i gotuj około 15 minut. Następnie dodaj rybę, olej i bazylię. Gotuj wszystko na małym ogniu jeszcze 15 minut. Zupkę dopraw solą. Możesz zupkę zmiksować.

Smacznego :)
 



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Przetwory domowe i inne wyroby tradycyjne

Grill i posiłki na świeżym powietrzu

Święta i uroczystości domowe

Copyright © 2016 MOJA KSIĄŻKA KUCHARSKA , Blogger