KUKURYDZA NA PARZE


Przepyszna, słodka i idealna na podwieczorek lub przekąskę dla dzieci KUKURYDZA GOTOWANA NA PARZE. Jestem pewna, że posmakuje nie tylko tym najmłodszym domownikom...

SKŁADNIKI:
  • kolba kukurydzy
  • sklarowane masełko do polania ugotowanej kukurydzy (wedle uznania)

PRZYGOTOWANIE:

Krok 1.
Kolbę kukurydzy obierz, oczyść i umyj pod bieżącą wodą . Gotuj na parze około 40-60 minut. W trakcie gotowania, możesz sprawdzić, czy kukurydza nie ugotowała się wcześniej.

Krok 2.
Ugotowaną kukurydzę połóż na talerzyk, polej masełkiem i podawaj na podwieczorek lub jako przekąskę.
Podając kolbę kukurydzy dziecku, uważaj aby się nie poparzyło. Kukurydza w środku może być jeszcze bardzo gorąca.

Smacznego :) 





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Przetwory domowe i inne wyroby tradycyjne

Grill i posiłki na świeżym powietrzu

Święta i uroczystości domowe

Copyright © 2016 MOJA KSIĄŻKA KUCHARSKA , Blogger