NADZIEWANE SZNYCLE


Bardzo proste NADZIEWANE SZNYCLE. W sam raz na rodzinny obiad. Dzięki nadzieniu z grzybów, kotlety są bardzo aromatyczne i niebywale pyszne.  Polecam przepis na nadziewane sznycle!


SKŁADNIKI:
  • 50 dag mielonego mięsa wieprzowego
  • jajko
  • białko
  • 2 łyżki tartej bułki
  • 4 łyżki mleka
  • cebula
  • pieprz, sól
  • majeranek
  • tłuszcz do smażenia
  • mąka krupczatka do panierowania
farsz:
  • 20 dag pieczarek
  • łyżka posiekanej natki pietruszki
  • cebula
  • sól, pieprz

PRZYGOTOWANIE: 

Krok 1.
Przygotowujemy farsz: cebulę i pieczarki drobno siekamy, podsmażamy, często mieszając, aż wyparuje sok. Lekko przyprawiamy do smaku,łączymy z zieleniną.

Krok 2.
Do mięsa dodajemy jajko, białko, wymieszaną z mlekiem tartą bułkę, utartą na tarce cebulę i wszystkie przyprawy, wyrabiamy na jednolitą masę. Tak przygotowaną dzielimy na 6 równych części i rozkładamy na desce. Na przygotowane porcje równomiernie rozkładamy farsz, zlepiamy, oprószamy mąką i wstawiamy na 40 minut do lodówki.

Krok 3.
Sznycle smażymy na rozgrzanym tłuszczu, rumieniąc z obu stron. Podajemy gorące z ziemniakami i sezonową surówką.

Smacznego :)






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Przetwory domowe i inne wyroby tradycyjne

Grill i posiłki na świeżym powietrzu

Święta i uroczystości domowe

Copyright © 2016 MOJA KSIĄŻKA KUCHARSKA , Blogger