NAPOJ MARCHWIOWO-PORZECZKOWY


Bardzo orzeźwiający NAPÓJ MARCHWIOWO-PORZECZKOWY, jest znakomitym dodatkiem do obiadu. Będzie świetnie pasował np. do cielęcych zrazików w sosie węgierskim .

Idealnie smakuje także z potrawami z drobiu.

Polecam przepis na napój marchwiowo-porzeczkowy!


SKŁADNIKI:
  • 1 litr przegotowanej, schłodzonej wody
  • 2 szklanki soku wyciśniętego z marchwi
  • szklanka soku z czerwonych porzeczek
  • szklanka soku z jabłek
  • 3 duże łyżki płynnego miodu
  • szczypta soli
 PRZYGOTOWANIE:

Krok 1.
Wyciśnięty sok z marchwi łączymy z płynnym miodem, dodajemy sok z jabłek i porzeczek. Całość miksujemy (na niewielkich obrotach), dodajemy wodę i, gdy trzeba, sól .

podajemy lekko schłodzony, do dań mięsnych oraz drobiu.

Smacznego :)




1 komentarz:

  1. takie domowe soki / napoje to samo zdrowie. źródło niezbędnych witamin, bez zbędnych konserwantów, substancji słodzących itepe.

    OdpowiedzUsuń

Przetwory domowe i inne wyroby tradycyjne

Grill i posiłki na świeżym powietrzu

Święta i uroczystości domowe

Copyright © 2016 MOJA KSIĄŻKA KUCHARSKA , Blogger