KRUPNIK NA PECZAKU Z WATROBKA

 
Niezwykle pożywny, zdrowy i smaczny KRUPNIK NA PĘCZAKU Z WĄTRÓBKĄ z drobiu, esencjonalny i aromatyczny, wart wypróbowania. Polecam!





Zobacz również : Zupa z szynki


--------------------------------

Liczba porcji : 4
Czas przygotowania : 20 minut
--------------------------------

SKŁADNIKI:
  • 1,5 litra rosołu z jarzyn i kości
  • 4 łyżki pęczaku lub kaszy perłowej
  • 200g wątróbki z drobiu
  • sól
  • pieprz
  • zielenina

PRZYGOTOWANIE:

Krok 1.
Odmierzamy 2 szklanki rosołu, wsypujemy opłukaną kaszę i gotujemy na niewielkim ogniu do miękkości.

Krok 2.
Wątróbki dokładnie oczyszczamy, zalewamy wrzącą wodą, trzymamy minutę, kroimy z niewielkie, zgrabne kostki.

Krok 3.
Gdy kasza zmięknie, dodajemy pozostały rosół, wątróbkę i zagotowujemy (jeden raz!), zestawiamy z ognia, dodajemy posiekaną zieleninę (natkę pietruszki lub koperek).

Zupę podajemy najpóźniej 10 minut po przygotowaniu, w przeciwnym razie może zmętnieć i stać się gęsta.

Smacznego :)

 Wypróbuj inne znakomite przepisy na wspaniałe ZUPY >>>





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Przetwory domowe i inne wyroby tradycyjne

Grill i posiłki na świeżym powietrzu

Święta i uroczystości domowe

Copyright © 2016 MOJA KSIĄŻKA KUCHARSKA , Blogger