SURÓWKA Z KAPUSTY OBIADOWA - z mineralną wodą gazowaną

www.e-ksiazkakucharska.pl

SURÓWKA Z KAPUSTY OBIADOWA


Jak przygotować wyśmienitą surówkę z kapusty do obiadu - sprawdzony przepis krok po kroku.


Niezwykle łatwa w przygotowaniu, przepyszna surówka z kapusty, którą z powodzeniem możecie przechowywać w lodówce przez kilka tygodni. Z tej ilości składników wyjdzie ok. 4 litrowe słoiki sałatki.
Przepis sprawdzony, sałatka robiona już kilkukrotnie, pięknie Wam polecam, korzystajcie z przepisu.
Pozdrawiam :) K.K.


SKŁADNIKI:
  • 1 duża biała kapusta, poszatkowana
  • 1 marchew starta na tarce
  • 1 papryka, pokrojona w paseczki
  • 2 cebule, pokrojone w piórka
  • 1 szklanka cukru
  • 2 łyżki soli
  • 1 szklanka oleju
  • 3/4 szklanki octu
  • 1 butelka mineralnej wody gazowanej , 1 i 1/2 litra
  • pieprz mielony do smaku

PRZYGOTOWANIE :

Krok 1.
Wszystkie składniki umieszczamy w większym naczyniu i odstawiamy na 24 godziny - w tym czasie kilkakrotnie mieszamy warzywa.

Krok 2.
Następnie surówkę umieszczamy w czystych i wyparzonych słoikach, szczelnie zakręcamy i gotowe. Sałatka jest już właściwie gotowa do spożycia. Przechowujemy ją w lodówce, zawsze pod ręką :)

Smacznego :)



2 komentarze:

Przetwory domowe i inne wyroby tradycyjne

Grill i posiłki na świeżym powietrzu

Święta i uroczystości domowe

Copyright © 2016 MOJA KSIĄŻKA KUCHARSKA , Blogger