Liczba gości w ciągu ostatniego roku

Młode ziemniaki w łupinach

www.e-ksiazkakucharska.pl

 

Młode ziemniaki w łupinach.

Młode ziemniaki gotowane w łupinach podawane z masłem i posiekanym koperkiem. Wypróbowany, pyszny przepis na ziemniaki w skórkach. Z przygotowanych w ten sposób ziemniaków przyrządza się również sałatki, kotlety, krokiety, ciasto ziemniaczane itp.

Młode ziemniaki składniki:

  • 1 kg młodych ziemniaków w łupinach
  • sól
  • masło
  • posiekany koperek

Przepis na młode ziemniaki w łupinach:


Krok 1.
  • Ziemniaki równej wielkości wyszorować starannie szczoteczką, opłukać, zalać wrzącą wodą do około 3/4 wysokości, gotować 25-30 minut na silnym ogniu pod przykryciem, następnie odcedzić. Ugotowane ziemniaki wyłożyć na salaterkę, dodać masło, sól i posiekany koperek. Podawać jako dodatek do obiadu albo samodzielne danie z dodatkiem białego sera, kwaśnej śmietany, maślanki lub kefiru.
Miłego gotowania!

młode ziemniaki w łupinach
Młode ziemniaki w łupinach.



Brak komentarzy:

Publikowanie komentarza

Przetwory domowe i inne wyroby tradycyjne

Grill i posiłki na świeżym powietrzu

Święta i uroczystości domowe

Copyright © 2016 MOJA KSIĄŻKA KUCHARSKA , Blogger