SURÓWKA Z BIAŁEJ KAPUSTY Z KOPERKIEM
/
0
Surówka z kapusty białej. |
Surówka z białej kapusty z koprem.
Przepis na surówkę z kapusty do obiadu.
Prosty, szybki i wyjątkowo smaczny przepis na surówkę obiadową z białej kapusty z dodatkiem świeżego kopru. Surówka doprawiona świeżo mielonym pieprzem, oliwą i odrobiną cukru.
Surówka z kapusty doskonale współgra z pieczonym mięsem lub rybą, a w dodatku przygotujesz ją z niewielu składników.
Surówka z białej kapusty to pyszny dodatek do letniego obiadu. Jest naprawdę prosta w przygotowaniu.
Oto składniki i przyprawy na surówkę z białej kapusty z koperkiem:
- 500g białej kapusty
- 3-4 łyżki oliwy
- 2-3 łyżki posiekanego koperku
- sól, pieprz, cukier i sok z cytryny (lub ocet 3%) do smaku
Przepis na surówkę z białej kapusty z koperkiem:
Krok 1.
- Kapustę białą oczyścić, opłukać i poszatkować - posolić.
- Gdy kapusta nieco zmięknie wymieszać ją z olejem, przyprawić do smaku solą, pieprzem, cukrem i sokiem z cytryny - dodać posiekany koperek - wymieszać.
- Gotową surówkę z białej kapusty ułożyć w miseczce, przybrać gałązkami koperku , można posypać posiekanym szczypiorkiem.
Smacznego :)
Surówka z białej kapusty z koperkiem. |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz