Liczba gości w ciągu ostatniego roku

SURÓWKA Z BIAŁEJ KAPUSTY Z KOPERKIEM

www.e-ksiazkakucharska.pl
Surówka z kapusty białej.

Surówka  z białej kapusty z koprem.

Przepis na surówkę z kapusty do obiadu.


     Prosty, szybki i wyjątkowo smaczny przepis na surówkę obiadową z białej kapusty z dodatkiem świeżego kopru. Surówka doprawiona świeżo mielonym pieprzem, oliwą i odrobiną cukru.
Surówka z kapusty doskonale współgra z pieczonym mięsem lub rybą, a w dodatku przygotujesz ją z niewielu składników.

    Surówka z białej kapusty to pyszny dodatek do letniego obiadu. Jest naprawdę prosta w przygotowaniu.



Oto składniki i przyprawy na surówkę z białej kapusty z koperkiem:


  • 500g białej kapusty
  • 3-4 łyżki oliwy
  • 2-3 łyżki posiekanego koperku
  • sól, pieprz, cukier i sok z cytryny (lub ocet 3%) do smaku

Przepis na surówkę z białej kapusty z koperkiem:


Krok 1.
  • Kapustę białą oczyścić, opłukać i poszatkować - posolić.
  • Gdy kapusta nieco zmięknie wymieszać ją z olejem, przyprawić do smaku solą, pieprzem, cukrem i sokiem z cytryny - dodać posiekany koperek - wymieszać.
  • Gotową surówkę z białej kapusty ułożyć w miseczce, przybrać gałązkami koperku , można posypać posiekanym szczypiorkiem.
Smacznego :)

www.e-ksiazkakucharska.pl
Surówka z białej kapusty z koperkiem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Ebook

Przetwory domowe i inne wyroby tradycyjne

Grill i posiłki na świeżym powietrzu

CO NA OBIAD

Copyright © 2016 MOJA KSIĄŻKA KUCHARSKA , Blogger