Liczba gości w ciągu ostatniego roku

SURÓWKA Z KAPUSTY KISZONEJ I MARCHEWKI - pasuje do każdego obiadu

www.e-ksiazkakucharska.pl
Surówka z kiszonej kapusty - szybki przepis.

Surówka z kiszonej kapusty do obiadu.

Klasyczny przepis na surówkę z kapusty i marchewki.


     Surówka z kiszonej kapusty, marchewki i jabłek to pyszny dodatek do każdego obiadu. Surówka doskonale pasuje do pieczonych, smażonych i duszonych mięs oraz do dań rybnych. Surówka z kapusty kiszonej jest jeszcze lepsza z dodatkiem posiekanej cebuli i natki pietruszki. Do surówki można także dodać siekany koperek lub chrzan, który podkreśli jej smak.

Surówka z kiszonej kapusty - zobacz sprawdzony przepis na pyszny dodatek do obiadu.


     Ten przepis na surówkę z kapusty jest prosty, szybki i wyjątkowo smaczny. Polecam.



Oto składniki i przyprawy na surówkę z kapusty kiszonej i marchewki:


  • ok. 300g kiszonej kapusty
  • 1 marchew
  • 2 średnie jabłka
  • 1 mała cebula
  • 3-4 łyżki oleju
  • pieprz i cukier do smaku

Przepis na surówkę z kiszonej kapusty i marchewki:


Krok 1.
  • kapustę kiszoną opłukać i odcisnąć - można pokroić
  • marchew  obrać, umyć i zetrzeć na tarce
  • jabłka obrać, umyć, przekroić na połówki i usunąć gniazda nasienne - zetrzeć na tarce
  • cebulę obrać, umyć i drobno posiekać
Krok 2.
  • Kapustę kiszoną wymieszać z jabłkami, cebulą, marchewką i olejem. Na koniec doprawić surówkę z kapusty cukrem i mielonym pieprzem.
Surówkę z kiszonej kapusty można zabarwić sokiem z kiszonych buraków. Surówkę można posypać posiekaną natką pietruszki lub koperkiem.

Smacznego :)

2 komentarze:

Przetwory domowe i inne wyroby tradycyjne

Grill i posiłki na świeżym powietrzu

Święta i uroczystości domowe

Copyright © 2016 MOJA KSIĄŻKA KUCHARSKA , Blogger