SURÓWKA Z KAPUSTY KISZONEJ I MARCHEWKI - pasuje do każdego obiadu
/
2
Surówka z kiszonej kapusty - szybki przepis. |
Surówka z kiszonej kapusty do obiadu.
Klasyczny przepis na surówkę z kapusty i marchewki.
Surówka z kiszonej kapusty, marchewki i jabłek to pyszny dodatek do każdego obiadu. Surówka doskonale pasuje do pieczonych, smażonych i duszonych mięs oraz do dań rybnych. Surówka z kapusty kiszonej jest jeszcze lepsza z dodatkiem posiekanej cebuli i natki pietruszki. Do surówki można także dodać siekany koperek lub chrzan, który podkreśli jej smak.
Surówka z kiszonej kapusty - zobacz sprawdzony przepis na pyszny dodatek do obiadu.
Ten przepis na surówkę z kapusty jest prosty, szybki i wyjątkowo smaczny. Polecam.
Oto składniki i przyprawy na surówkę z kapusty kiszonej i marchewki:
- ok. 300g kiszonej kapusty
- 1 marchew
- 2 średnie jabłka
- 1 mała cebula
- 3-4 łyżki oleju
- pieprz i cukier do smaku
Przepis na surówkę z kiszonej kapusty i marchewki:
Krok 1.
- kapustę kiszoną opłukać i odcisnąć - można pokroić
- marchew obrać, umyć i zetrzeć na tarce
- jabłka obrać, umyć, przekroić na połówki i usunąć gniazda nasienne - zetrzeć na tarce
- cebulę obrać, umyć i drobno posiekać
Krok 2.
- Kapustę kiszoną wymieszać z jabłkami, cebulą, marchewką i olejem. Na koniec doprawić surówkę z kapusty cukrem i mielonym pieprzem.
Surówkę z kiszonej kapusty można zabarwić sokiem z kiszonych buraków. Surówkę można posypać posiekaną natką pietruszki lub koperkiem.
Smacznego :)
Bardzo lubię taką kapustkę :)
OdpowiedzUsuńSuper :)
Usuń