SURÓWKA Z MŁODEJ KAPUSTY I MARCHWI W MAJONEZIE
/
0
Surówka z kapusty cukrowej do obiadu. |
Domowa surówka z młodej kapusty i marchewki do obiadu.
Zobacz przepis, składniki i przygotowanie surówki obiadowej z kapusty.
Przygotuj prostą, szybką i pyszną surówkę obiadową z młodej kapusty, marchewki z dodatkiem majonezu i świeżego szczypiorku.
Surówka z młodej kapusty to idealny dodatek do obiadu. Surówka doskonale komponuje się z kotletami mięsnymi, pieczonym lub duszonym mięsem, a nawet z daniami rybnymi.
Sprawdź jak zrobić surówkę z młodej kapusty do obiadu.
Klasyczny, podstawowy przepis na surówkę z kapusty cukrowej i marchewki. Do surówki możesz dodać starte jabłko, posiekaną cebulkę, a dodatek tartego chrzanu sprawi, że surówka zyska jeszcze lepszy smak.
Składniki na surówkę z młodej kapusty:
- ok. 300d kapusty młodej
- 2 marchewki
- 3-4 łyżki majonezu + 1 łyżeczka musztardy
- cukier, ocet 3%, sól i pieprz do smaku
- posiekany szczypiorek lub natka pietruszki
Podstawowy przepis na surówkę z młodej kapusty z marchewką:
Krok 1.
- Kapustę oczyścić, opłukać i poszatkować - posolić.
- Marchew obrać, umyć - zetrzeć na tarce do jarzyn.
- Marchew i kapustę wymieszać z majonezem i musztardą, ułożyć na salaterce. Posypać posiekanym szczypiorkiem.
Smacznego :)
Surówka z młodej kapusty . |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz