Liczba gości w ciągu ostatniego roku

SURÓWKA Z MŁODEJ KAPUSTY I MARCHWI W MAJONEZIE

www.e-ksiazkakucharska.pl
Surówka z kapusty cukrowej do obiadu.

Domowa surówka z młodej kapusty i marchewki do obiadu.

Zobacz przepis, składniki i przygotowanie surówki obiadowej z kapusty.


    Przygotuj prostą, szybką i pyszną surówkę obiadową z młodej kapusty, marchewki z dodatkiem majonezu i świeżego szczypiorku.
Surówka z młodej kapusty to idealny dodatek do obiadu. Surówka doskonale komponuje się z kotletami mięsnymi, pieczonym lub duszonym mięsem, a nawet z daniami rybnymi.

Sprawdź jak zrobić surówkę z młodej kapusty do obiadu.


     Klasyczny, podstawowy przepis na surówkę z kapusty cukrowej i marchewki. Do surówki możesz dodać starte jabłko, posiekaną cebulkę, a dodatek tartego chrzanu sprawi, że surówka zyska jeszcze lepszy smak.



Składniki na surówkę z młodej kapusty:


  • ok. 300d kapusty młodej
  • 2 marchewki
  • 3-4 łyżki majonezu + 1 łyżeczka musztardy
  • cukier, ocet 3%, sól i pieprz do smaku
  • posiekany szczypiorek lub natka pietruszki

Podstawowy przepis na surówkę z młodej kapusty z marchewką:


Krok 1.
  • Kapustę oczyścić, opłukać i poszatkować - posolić.
  • Marchew obrać, umyć - zetrzeć na tarce do jarzyn.
  • Marchew i kapustę wymieszać z majonezem i musztardą, ułożyć na salaterce. Posypać posiekanym szczypiorkiem.
Smacznego :)

www.e-ksiazkakucharska.pl
Surówka z młodej kapusty .

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Ebook

Przetwory domowe i inne wyroby tradycyjne

Grill i posiłki na świeżym powietrzu

CO NA OBIAD

Copyright © 2016 MOJA KSIĄŻKA KUCHARSKA , Blogger