SURÓWKA Z MŁODEJ KAPUSTY I MARCHWI W MAJONEZIE
       /  
0
| Surówka z kapusty cukrowej do obiadu. | 
Domowa surówka z młodej kapusty i marchewki do obiadu.
Zobacz przepis, składniki i przygotowanie surówki obiadowej z kapusty.
Przygotuj prostą, szybką i pyszną surówkę obiadową z młodej kapusty, marchewki z dodatkiem majonezu i świeżego szczypiorku.
Surówka z młodej kapusty to idealny dodatek do obiadu. Surówka doskonale komponuje się z kotletami mięsnymi, pieczonym lub duszonym mięsem, a nawet z daniami rybnymi.
Sprawdź jak zrobić surówkę z młodej kapusty do obiadu.
Klasyczny, podstawowy przepis na surówkę z kapusty cukrowej i marchewki. Do surówki możesz dodać starte jabłko, posiekaną cebulkę, a dodatek tartego chrzanu sprawi, że surówka zyska jeszcze lepszy smak.
Składniki na surówkę z młodej kapusty:
- ok. 300d kapusty młodej
 - 2 marchewki
 - 3-4 łyżki majonezu + 1 łyżeczka musztardy
 - cukier, ocet 3%, sól i pieprz do smaku
 - posiekany szczypiorek lub natka pietruszki
 
Podstawowy przepis na surówkę z młodej kapusty z marchewką:
Krok 1.
- Kapustę oczyścić, opłukać i poszatkować - posolić.
 - Marchew obrać, umyć - zetrzeć na tarce do jarzyn.
 - Marchew i kapustę wymieszać z majonezem i musztardą, ułożyć na salaterce. Posypać posiekanym szczypiorkiem.
 
Smacznego :)
| Surówka z młodej kapusty . | 






Brak komentarzy:
Prześlij komentarz