RACUSZKI DLA DZIECI - puszyste racuszki na śmietanie

www.e-ksiazkakucharska.pl

Racuszki dla dzieci.


Puszyste racuszki na śmietanie.


Przepis na pyszne, mięciutkie i puszyste jak chmurka racuszki dla dzieci. Racuszki bez mleka, drożdży i proszku do pieczenia - mimo to leciutkie i delikatne. Racuszki idealne na śniadanie, podwieczorek lub piknik. Świetne zarówno na ciepło jak i już po ostygnięciu. 




Racuszki dla dzieci - wypróbowany przepis. Korzystajcie z niego i ulepszajcie go :)


Jak zrobić racuszki dla dzieci bez mleka, drożdży i proszku do pieczenia - przepis, składniki i przygotowanie.

Oto składniki na racuszki dla dzieci.


------------------------------------
Liczba porcji : 4
Czas przygotowania : 30 minut
------------------------------------

SKŁADNIKI:


  • 200g mąki pszennej

  • 200ml śmietany 22%

  • 3 jajka

  • szczypta soli

  • tłuszcz do smażenia

  • opakowanie cukru waniliowego
dodatki:

  • cukier puder do posypania

  • ulubiony dżem

Przepis na racuszki dla dzieci.



www.e-ksiazkakucharska.pl


PRZYGOTOWANIE:

Krok 1.
Jajka myjemy, oddzielamy żółtka od białek.

Krok 2.
Żółtka ucieramy ze śmietaną, mąką i szczyptą soli.

Krok 3.
Ubijamy pianę z białek z cukrem waniliowym - delikatnie mieszamy ją z ciastem.

Krok 4.
Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (ok. 7mm), kładziemy po łyżce ciasta - smażymy racuszki na złoty kolor z każdej strony, osączamy je na papierowym ręczniku i podajemy posypane cukrem pudrem z dodatkiem ulubionego dżemu.

Smacznego :) 




www.e-ksiazkakucharska.pl


1 komentarz:

Przetwory domowe i inne wyroby tradycyjne

Grill i posiłki na świeżym powietrzu

Święta i uroczystości domowe

Copyright © 2016 MOJA KSIĄŻKA KUCHARSKA , Blogger