SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ
/
0
![]() |
Surówka z kapusty pekińskiej. |
Surówka z kapusty pekińskiej - prosty, domowy przepis na surówkę obiadową z kapusty.
Wypróbowany przepis na pyszną i łatwą surówkę z kapusty pekińskiej z marchewką i jabłkiem do obiadu. Surówka pekińska świetnie sprawdzi się jako dodatek do smażonych i duszonych mięs. Można dodać do niej pokrojoną w kostkę paprykę, kukurydzę albo ogórka. Kapusta pekińska doskonale smakuje także z majonezem albo śmietaną.
Surówka z kapusty pekińskiej do obiadu - oto wypróbowany, prosty przepis, składniki i przygotowanie krok po kroku.
Mam nadzieję, że przepis na sałatkę z kapusty pekińskiej spodoba się Wam. Korzystajcie z przepisu i ulepszajcie go koniecznie! :)
![]() |
Surówka z kapusty pekińskiej. |
Surówka z pekińskiej do obiadu - składniki:
- średniej wielkości główka kapusty pekińskiej
- 1 marchew
- 1 jabłko
- posiekany szczypiorek
sos do surówki z pekinki do obiadu:
- 2 łyżki wody
- 2 łyżki oleju
- 2 łyżki octu 3%
- 1 łyżka cukru
- sól do smaku
- 1 łyżeczka musztardy Dijon (ewentualnie)
Surówka z pekińskiej - przepis:
Krok 1.
- Kapustę pekińską wypłukać, osączyć i pokroić w paski różnej szerokości.
- Jabłko i marchew obrać i zetrzeć na tarce do jarzyn.
Krok 2.
- Składniki na sos do surówki pekińskiej dać do niewielkiego słoiczka, słoiczek zakręcić i potrząsać, aż wszystkie składniki ładnie się połączą, a sos stanie się jednolity i gładki.
- Wszystkie składniki surówki wymieszać razem, polać sosem i lekko przemieszać. Przed podaniem posypać posiekanym szczypiorkiem.
Gotową surówkę z kapusty pekińskiej podawać jako dodatek do obiadu.
Miłego gotowania!
![]() |
Surówka z kapusty pekińskiej. |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz