Sos truskawkowy
/
0
Sos truskawkowy.
Prosty i szybki przepis na sos truskawkowy z dodatkiem soku z cytryny, cukru i śmietanki. Idealny sos do makaronu, knedli albo ryżu. Przygotowanie jest banalnie proste, wszystkie składniki umieszczamy w blenderze, miksujemy i gotowe. Ten sos truskawkowy można podać na ciepło, pamiętając, aby użyć śmietanki 30%
Sos truskawkowy składniki:
- 450 g truskawek, umytych, bez szypułek i pokrojonych na mniejsze kawałeczki
- 1 łyżka soku z cytryny
- 3 łyżki cukru pudru
- 3-4 łyżki śmietany 18% lub 30%
Przepis na sos truskawkowy.
Krok 1.
- Wszystkie składniki na sos truskawkowy zmiksować, doprawić do smaku i podawać na zimno lub po podgrzaniu.
Miłego gotowania!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz