Liczba gości w ciągu ostatniego roku

ZUPA MAKARONOWA


pyszna zupa z makaronem
Zupa makaronowa fot. Moja Książka Kucharska

Prosty przepis na szybką zupę z makaronem.


Klasyczna zupa z makaronem zabielana śmietaną. Prosta i szybka zupa makaronowa z parmezanem.

Jak zrobić domową zupę makaronową - wypróbowany przepis, składniki, przyprawy i przygotowanie.


Korzystajcie z przepisu i ulepszajcie go :) Polecam.







Oto składniki na zupę makaronową:



  • 1 litr esencjonalnego rosołu z drobiu


  • mała filiżanka (4 łyżki) drobnego, suchego makaronu


  • szklanka śmietany


  • duża filiżanka utartego, żółtego sera (najlepiej parmezanu)


  • sól


  • biały pieprz




PRZYGOTOWANIE zupy z makaronem:


Krok 1.
Zagotowujemy rosół, dodajemy do niego drobny makaron, gotujemy do miękkości na średnim ogniu, następnie odstawiamy.

Krok 2.
Śmietanę lekko ubijamy, hartujemy z niewielką ilością gorącej zupy, powoli rozprowadzamy w zupie, lekko spieniamy i, gdy trzeba , doprawiamy do smaku solą i białym pieprzem..

Krok 3.

 Ciepłą zupę rozlewamy na talerze i posypujemy utartym serem. Pozostały ser podajemy na stół w oddzielnym naczyniu.

Zupa nie nadaje się do odgrzania i podania np. po kilku godzinach.


Smacznego:)



pyszna zupa z makaronem
Zupa makaronowa fot. Moja Książka Kucharska





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Ebook

Przetwory domowe i inne wyroby tradycyjne

Grill i posiłki na świeżym powietrzu

CO NA OBIAD

Copyright © 2016 MOJA KSIĄŻKA KUCHARSKA , Blogger