ZUPA MAKARONOWA
/
0
Zupa makaronowa fot. Moja Książka Kucharska |
Prosty przepis na szybką zupę z makaronem.
Klasyczna zupa z makaronem zabielana śmietaną. Prosta i szybka zupa makaronowa z parmezanem.
Jak zrobić domową zupę makaronową - wypróbowany przepis, składniki, przyprawy i przygotowanie.
Korzystajcie z przepisu i ulepszajcie go :) Polecam.
Oto składniki na zupę makaronową:
- 1 litr esencjonalnego rosołu z drobiu
- mała filiżanka (4 łyżki) drobnego, suchego makaronu
- szklanka śmietany
- duża filiżanka utartego, żółtego sera (najlepiej parmezanu)
- sól
- biały pieprz
PRZYGOTOWANIE zupy z makaronem:
Krok 1.
Zagotowujemy rosół, dodajemy do niego drobny makaron, gotujemy do miękkości na średnim ogniu, następnie odstawiamy.
Krok 2.
Śmietanę lekko ubijamy, hartujemy z niewielką ilością gorącej zupy, powoli rozprowadzamy w zupie, lekko spieniamy i, gdy trzeba , doprawiamy do smaku solą i białym pieprzem..
Krok 3.
Ciepłą zupę rozlewamy na talerze i posypujemy utartym serem. Pozostały ser podajemy na stół w oddzielnym naczyniu.
Zupa nie nadaje się do odgrzania i podania np. po kilku godzinach.
Smacznego:)
Zupa makaronowa fot. Moja Książka Kucharska |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz