SURÓWKA Z KISZONEJ KAPUSTY z porem i jabłkiem do obiadu
/
0
Smaczna surówka z kiszonej kapusty i pora do obiadu.
|
Przepis na szybką surówkę obiadową z kiszonej kapusty.
Zdrowa, smaczna i prosta surówka z kiszonej kapusty, pora i jabłka obiadowa. Surówka z dodatkiem chrzanu i odrobiny cukru. Najlepsza surówka do schabowego, mielonych albo do smażonej ryby.
Jak zrobić surówkę z kiszonej kapusty do obiadu - wypróbowany, prosty przepis, składniki, przyprawy i przygotowanie krok po kroku.
Oto składniki i przyprawy na surówkę z kiszonej kapusty i pora:
- 500g kiszonej kapusty
- biała część pora
- 1 duże jabłko
- 1 łyżeczka chrzanu tartego
- 3 łyżki oliwy
- 1 łyżeczka cukru
- ewentualnie sól i pieprz do smaku
Przepis na surówkę z kiszonej kapusty - przygotowanie krok po kroku:
Krok 1.
- Kapustę kiszoną osączyć z zalewy i lekko wycisnąć. Jeżeli kapusta jest przekwaszona należy ją opłukać w zimnej a ewentualnie. w gorącej wodzie. Kapustę pokroić.
- Pora oczyścić, opłukać i osuszyć. Następnie pokroić w poprzek w cienkie krążki.
Krok 2.
- Kapustę kiszoną przełożyć do miseczki, dodać pozostałe składniki i wymieszać dokładnie.
- Jeżeli surówkę przygotowujemy wiele wcześniej przed wydaniem, chrzanu nie dodajemy. W przeciwnym razie surówka z chrzanem może sfermentować. Chrzan można dodać przed samym podaniem surówki.
Smacznego :)
Przepis na szybką surówkę z kiszonej kapusty do obiadu |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz