Liczba gości w ciągu ostatniego roku

SURÓWKA Z KISZONEJ KAPUSTY z porem i jabłkiem do obiadu

www.e-ksiazkakucharska.pl
Smaczna surówka z kiszonej kapusty i pora do obiadu.

Przepis na szybką surówkę obiadową z kiszonej kapusty.


Zdrowa, smaczna i prosta surówka z kiszonej kapusty, pora  i jabłka obiadowa. Surówka z dodatkiem chrzanu i odrobiny cukru. Najlepsza surówka do schabowego, mielonych albo do smażonej ryby.

Jak zrobić surówkę z kiszonej kapusty do obiadu - wypróbowany, prosty przepis, składniki, przyprawy i przygotowanie krok po kroku.



Oto składniki i przyprawy na surówkę z kiszonej kapusty i pora:

  • 500g kiszonej kapusty
  • biała część pora
  • 1 duże jabłko
  • 1 łyżeczka chrzanu tartego
  • 3 łyżki oliwy
  • 1 łyżeczka cukru
  • ewentualnie sól i pieprz do smaku

Przepis na surówkę z kiszonej kapusty - przygotowanie krok po kroku:


Krok 1.
  • Kapustę kiszoną osączyć z zalewy i lekko wycisnąć. Jeżeli kapusta jest przekwaszona należy ją opłukać w zimnej a ewentualnie. w gorącej wodzie. Kapustę pokroić.
  • Pora oczyścić, opłukać i osuszyć. Następnie pokroić w poprzek w cienkie krążki.
Krok 2.
  • Kapustę kiszoną przełożyć do miseczki, dodać pozostałe składniki i wymieszać dokładnie. 
  • Jeżeli surówkę przygotowujemy wiele wcześniej przed wydaniem, chrzanu nie dodajemy. W przeciwnym razie surówka z chrzanem może sfermentować. Chrzan można dodać przed samym podaniem surówki.
Smacznego :)

www.e-ksiazkakucharska.pl
Przepis na szybką surówkę z kiszonej kapusty do obiadu

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Przetwory domowe i inne wyroby tradycyjne

Grill i posiłki na świeżym powietrzu

Święta i uroczystości domowe

Copyright © 2016 MOJA KSIĄŻKA KUCHARSKA , Blogger