SURÓWKA Z KAPUSTY KISZONEJ Z JABŁKIEM I CEBULĄ

www.e-ksiazkakucharska.pl
Surówka z kapusty kiszonej z jabłkiem i cebulą

Przepis na klasyczną surówkę z kapusty kiszonej z jabłkiem i cebulą do obiadu.


Pyszna  surówka obiadowa z kiszonej kapusty z dodatkiem jabłka i cebuli, doprawiona cukrem, odrobiną chili i kiełkami. Surówka fantastycznie pasuje do smażonej ryby, do mięs pieczonych i z grilla. Świetna surówka do hot dogów lub domowych burgerów.

Jak zrobić surówkę z kapusty kiszonej, jabłka i cebuli - wypróbowany, tradycyjny przepis, składniki i przygotowanie.


Czasem wystarczy kilkanaście minut i  pyszny obiad dla całej rodziny mamy gotowy. Surówka z kiszonej kapusty z tłuczonymi ziemniakami z koperkiem i jajkiem sadzonym to idealny pomysł na szybki, tani i pyszny obiad.

Korzystajcie z przepisu i ulepszajcie go! Polecam.




Oto składniki i przyprawy na surówkę z kiszonej kapusty:

  • 500g kiszonej kapusty
  • 1 duże jabłko lub dwa mniejsze
  • 1 cebula (najlepiej cukrowa)
  • 2 łyżki oleju
  • 1 łyżka cukru 
  • 2 łyżeczki nasion kopru lub kminku (ewentualnie)
  • 1/2 łyżeczki płatków chili
  • kiełki brokułu, sałaty lub rzodkiewki do posypania

Przepis na surówkę z kapusty :


Krok 1.
  • Kapustę kiszoną osączyć, odcisnąć i posiekać. Nie płukać kapusty, chyba, że jest mocno zakwaszona. 
  • Jabłka obrać i zetrzeć na tarce do jarzyn z dużymi oczkami lub pokroić w słupki.
  • Cebulę obrać i pokroić w kostkę.
Krok 2.
  • Wymieszać kapustę kiszoną z jabłkami, cebulą i olejem. Surówkę doprawić cukrem i chili. Można dodać nasiona kminku lub kopru.
Smacznego :)

www.e-ksiazakucharska.pl
surówka z kapusty kiszonej z jabłkiem i cebulą

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Przetwory domowe i inne wyroby tradycyjne

Grill i posiłki na świeżym powietrzu

Święta i uroczystości domowe

Copyright © 2016 MOJA KSIĄŻKA KUCHARSKA , Blogger