Liczba gości w ciągu ostatniego roku

SURÓWKA Z PORA DO OBIADU: prosty, klasyczny przepis

www.e-ksiazkakucharska.pl
Klasyczna surówka z pora do obiadu

Przepis na surówkę z pora ze śmietaną.


Pyszna surówka z pora ze śmietaną i musztardą do obiadu. Surówka doprawiona solą i cukrem. Bardzo prosta i szybka do zrobienia surówka, świetna jako dodatek do obiadu. Najlepsza do pieczonych lub duszonych mięs, mięs z grilla albo jako samodzielna przekąska. Do surówki z pora można dodać startą marchew, jabłka, kukurydzę lub jajka na twardo.

Jak zrobić surówkę z pora do obiadu - wypróbowany przepis, składniki, przyprawy i przygotowanie.





Oto składniki i przyprawy na surówkę z pora:

na 2-3 porcje
  • 2 pory bez zielonych liści
  • 1/2 łyżeczki cukru
  • 1/4 łyżeczki soli
  • 1/2 kubeczka gęstej śmietany, ok. 100g
  • 1/2 łyżeczki ulubionej musztardy 

Przepis na surówkę z pora - przygotowanie krok po kroku:


Krok 1.
  • pory oczyścić, wymyć, przekroić wzdłuż na połowę, pokroić w poprzek w słomkę. Następnie posiekane pory posypać solą i cukrem, lekko przemieszać i odstawić
Krok 2.
  • W miseczce wymieszać śmietanę i musztardę.
  • Przed podaniem surówki,pory polać śmietaną i lekko przemieszać. Każdą porcję surówki z pora można posypać drobno posiekanym koperkiem lub natką pietruszki
Smacznego :)

www.e-ksiazkakucharska.pl
Surówka z pora do obiadu

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Przetwory domowe i inne wyroby tradycyjne

Grill i posiłki na świeżym powietrzu

Święta i uroczystości domowe

Copyright © 2016 MOJA KSIĄŻKA KUCHARSKA , Blogger