Liczba gości w ciągu ostatniego roku

SURÓWKA Z PAPRYKI DO OBIADU

www.e-ksiazkakucharska.pl
Surówka z papryki.

Surówka ze świeżej papryki - przepis na pyszny dodatek do obiadu.


      Prosty i szybki przepis na surówkę obiadową ze świeżej papryki, pomidorów i cebuli z dodatkiem posiekanego koperku. Surówka z papryki doprawiona sokiem z cytryny i oliwą. Surówka świetnie smakuje z młodymi ziemniakami i jajkiem sadzonym. Szczególnie dobrze sprawdza się także jako dodatek do kotletów mielonych oraz smażonego fileta z kurczaka. Pychota!

Surówka z papryki świeżej - przepis łatwy i wypróbowany.




www.e-ksiazkakucharska.pl
Surówka z papryki i pomidorów obiadowa.

Do przygotowania surówki z papryki będą potrzebne następujące składniki i przyprawy:

  • 3 strąki papryki (czerwonej, zielonej i żółtej)
  • 1 średnia cebula cukrowa
  • 2-3 pomidory
  • 3 łyżki oliwy
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • sól i świeżo zmielony pieprz
  • posiekany koper

Sposób wykonania surówki z papryki do obiadu:


Krok 1.
  • Paprykę umyć i pokroić w paski (gniazda nasienne usunąć).
  • Cebulę obrać i pokroić w cienkie piórka.
  • Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w ćwiartki.
  • Oliwę zaprawić sokiem z cytryny.
Krok 2.
  • Wszystkie składniki surówki wymieszać w salaterce. Surówkę z papryki doprawić do smaku solą oraz pieprzem i posypać świeżym, posiekanym koprem. Surówkę podawać jako dodatek do obiadu. 
Smacznego :)

www.e-ksiazkakucharska.pl
Surówka z papryki.

4 komentarze:

  1. Ostatnio złapałam się na tym, że paprykę dodaję do prawie każdego obiadu. No to mam nowy przepis do wypróbowania :D

    OdpowiedzUsuń
  2. Mega przekąska i na upały jak dla mnie wystarczające danie obiadowe :D

    OdpowiedzUsuń

Przetwory domowe i inne wyroby tradycyjne

Grill i posiłki na świeżym powietrzu

Święta i uroczystości domowe

Copyright © 2016 MOJA KSIĄŻKA KUCHARSKA , Blogger