CUKINIA Z GRILLA
/
0
Cukinia z grilla. |
Cukinia z grilla - łatwy i szybki przepis.
Klasyczna cukinia na grilla z ziołami, skropiona oliwą i doprawiona solą morską. Grillowana cukinia to doskonały dodatek do każdego mięsa lub ryby. Cukinia z grilla świetnie sprawdzi się także na grzankach czosnkowych. Możecie dołożyć plastry pomidora oraz mozzarellę i pyszne kanapeczki z grillowaną cukinią zrobisz w kilka chwil :)
Grillowana cukinia to świetna propozycja na ciepłą przekąskę podczas grillowego przyjęcia.
Jeżeli macie ochotę na coś szybkiego, a zarazem zdrowego, zachęcam do wypróbowania poniższego przepisu na grillowaną cukinię. W ten sam sposób możecie grillować np. pokrojonego w podłużne plastry bakłażana lub paprykę. Grillujcie warzywa :)
Klasyczna grillowana cukinia. |
Składniki, przyprawy i zioła potrzebne do przygotowania cukinii z grilla:
- 2 młode cukinie, pokrojone wzdłuż w plastry
- oliwa
- kilka gałązek świeżych ziół: oregano, tymianek lub mięta
- sól morska
Cukinia z grilla - wypróbowany, prosty przepis:
Krok 1.
- Plastry cukinii posmarować oliwą i położyć na rozgrzanym grillu. Cukinię grillować po kilka minut z każdej strony lub do czasu, aż na powierzchni pojawią się wyraźne paski pozostawione przez ruszt.
- Cukinie przełożyć na ciepłe talerze, skropić oliwą i posypać solą morską. Każdą porcję przybrać gałązkami świeżych ziół.
W ten sam sposób możecie grillować cukinię na patelni grillowej.
Smacznego :)
Grillowana cukinia. |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz