Liczba gości w ciągu ostatniego roku

CUKINIA Z GRILLA

www.e-ksiazkakucharska.pl
Cukinia z grilla.

Cukinia z grilla - łatwy i szybki przepis.


     Klasyczna cukinia na grilla z ziołami, skropiona oliwą i doprawiona solą morską. Grillowana cukinia to doskonały dodatek do każdego mięsa lub ryby. Cukinia z grilla świetnie sprawdzi się także na grzankach czosnkowych. Możecie dołożyć plastry pomidora oraz mozzarellę i pyszne kanapeczki z grillowaną cukinią zrobisz w kilka chwil :)


Grillowana cukinia to świetna propozycja na ciepłą przekąskę podczas grillowego przyjęcia. 


    Jeżeli macie ochotę na coś szybkiego, a zarazem zdrowego, zachęcam do wypróbowania poniższego przepisu na grillowaną cukinię. W ten sam sposób możecie grillować np. pokrojonego w podłużne plastry bakłażana lub paprykę. Grillujcie warzywa :)



www.e-ksiazkakucharska.pl
Klasyczna grillowana cukinia.

 Składniki, przyprawy i zioła potrzebne do przygotowania cukinii z grilla:


  • 2 młode cukinie, pokrojone wzdłuż w plastry
  • oliwa 
  • kilka gałązek świeżych ziół: oregano, tymianek lub mięta
  • sól morska

Cukinia z grilla - wypróbowany, prosty przepis:


Krok 1.
  • Plastry cukinii posmarować oliwą i położyć na rozgrzanym grillu. Cukinię grillować po kilka minut z każdej strony lub do czasu, aż na powierzchni pojawią się wyraźne paski pozostawione przez ruszt.
  • Cukinie przełożyć na ciepłe talerze, skropić oliwą i posypać solą morską. Każdą porcję przybrać gałązkami świeżych ziół.
W ten sam sposób możecie grillować cukinię na patelni grillowej.

Smacznego :)

www.e-ksiazkakucharska.pl
Grillowana cukinia.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Ebook

Przetwory domowe i inne wyroby tradycyjne

Grill i posiłki na świeżym powietrzu

CO NA OBIAD

Copyright © 2016 MOJA KSIĄŻKA KUCHARSKA , Blogger