Liczba gości w ciągu ostatniego roku

Czosnkowo-ogórkowy serek do smarowania chleba ze słonecznikiem

www.e-ksiazkakucharska.pl

 Serek kanapkowy

        Śmietankowy, kremowy serek z zielonym ogórkiem, słonecznikiem, czosnkiem, rzodkiewką pietruszką i parmezanem, doprawiony świeżo zmielonym pieprzem i solą morską. Pasta do chleba w smaku przypomina nieco pesto i ma wspaniałą kremową konsystencję.


Składniki:
  • 250g kremowego serka śmietankowego
  • 1 łyżka drobno posiekanej natki pietruszki
  • 1 średni ogórek, obrany, pozbawiony nasion i bardzo drobno posiekany
  • kilka pokrojonych drobno rzodkiewek
  • 1-2 drobno posiekane ząbki czosnku
  • 1/2 szklanki drobno startego parmezanu
  • 1/2 szklanki nasion słonecznika bez łusek 
  • sól, pieprz do smaku
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1-2 łyżki gęstej śmietany

Nasiona słonecznika namoczyć kilka godzin w przegotowanej i ostudzonej wodzie, następnie osączyć i posiekać.
Wszystkie składniki wymieszać razem i gotowe.

Miłego gotowania!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Przetwory domowe i inne wyroby tradycyjne

Grill i posiłki na świeżym powietrzu

CO NA OBIAD

Copyright © 2016 MOJA KSIĄŻKA KUCHARSKA , Blogger