Liczba gości w ciągu ostatniego roku

SURÓWKA Z SAŁATY ZE ŚMIETANĄ do obiadu

www.e-ksiazkakucharska.pl
Surówka z sałaty do obiadu.

Zielona sałata ze śmietaną do obiadu.


Prosty i smaczny przepis na surówkę obiadową z zielonej sałaty ze śmietaną, posiekanym szczypiorkiem i koperkiem. Klasyczna surówka z sałaty do obiadu. Zamiast sałaty masłowej, do surówki można użyć sałaty rzymskiej, lodowej albo pekińskiej. Można wzbogacić smak surówki dodając do niej ser feta.




www.e-ksiazkakucharska.pl
Zielona sałata ze śmietaną do obiadu.


Oto składniki na surówkę z sałaty:

  • 1 niewielka główka sałaty masłowej
  • 1 kubeczek kwaśnej, gęstej śmietany 18%
  • 1 łyżeczka posiekanego szczypiorku
  • 1 łyżeczka posiekanego koperku
  • sól do smaku

Przepis na surówkę z sałaty - przygotowanie krok po kroku:


Krok 1.
  • w kubeczku wymieszać śmietanę z posiekanym szczypiorkiem i koperkiem, doprawić do smaku solą
  • sałatę oczyścić z zewnętrznych uszkodzonych liści. Pozostałe liście rozdzielić opłukać i dokładnie osączyć. Następnie osączone liście sałaty pokroić w poprzek w paski szerokości ok. 1,5cm
  • przed podaniem, porcje surówki polewać śmietaną wymieszaną z posiekanym koprem i szczypiorkiem. Można oprószyć mielonym pieprzem po wierzchu.
Smacznego :)

www.e-ksiazkakucharska.pl
Surówka z zielonej sałaty do obiadu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Ebook

Przetwory domowe i inne wyroby tradycyjne

Grill i posiłki na świeżym powietrzu

CO NA OBIAD

Copyright © 2016 MOJA KSIĄŻKA KUCHARSKA , Blogger