Liczba gości w ciągu ostatniego roku

Klasyczne kotlety schabowe

www.e-ksiazkakucharska.pl
Klasyczne kotlety schabowe.

Klasyczne kotlety schabowe 

Pyszne kotlety schabowe panierowane.

     Przepis na klasyczne, pyszne i soczyste kotlety schabowe panierowane w mące, jajku i bułce tartej. Schabowe doprawione solą, mielonym czosnkiem i czarnym pieprzem. 

www.e-ksiazkakucharska.pl
Kotlety schabowe.

Tradycyjne kotlety schabowe - składniki:

  • 4 kotlety schabowe
  • pieprz, sól, mielony czosnek
  • smalec do smażenia

Panierka do schabowych:

  • mąka wymieszana z odrobiną mielonego chili
  • 1 jajko + 2 łyżki mleka
  • bułka tarta lub panierka Panko

Jak zrobić kotlety schabowe - przepis:


Krok 1.
  • Kotlety schabowe rozbić tłuczkiem, oprószyć solą, pieprzem i mielonym czosnkiem.
Krok 2.
  • Następnie kolejno obtoczyć kotlety w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej - usmażyć na rozgrzanym smalcu z obu stron na złoty kolor.
Miłego gotowania!

kotlety schabowe
Kotlety schabowe.

kotlety schabowe
kotlety schabowe.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Przetwory domowe i inne wyroby tradycyjne

Grill i posiłki na świeżym powietrzu

CO NA OBIAD

Copyright © 2016 MOJA KSIĄŻKA KUCHARSKA , Blogger