Klasyczne kotlety schabowe
/
0
Klasyczne kotlety schabowe. |
Klasyczne kotlety schabowe
Pyszne kotlety schabowe panierowane.
Przepis na klasyczne, pyszne i soczyste kotlety schabowe panierowane w mące, jajku i bułce tartej. Schabowe doprawione solą, mielonym czosnkiem i czarnym pieprzem.
Kotlety schabowe. |
Tradycyjne kotlety schabowe - składniki:
- 4 kotlety schabowe
- pieprz, sól, mielony czosnek
- smalec do smażenia
Panierka do schabowych:
- mąka wymieszana z odrobiną mielonego chili
- 1 jajko + 2 łyżki mleka
- bułka tarta lub panierka Panko
Jak zrobić kotlety schabowe - przepis:
Krok 1.
- Kotlety schabowe rozbić tłuczkiem, oprószyć solą, pieprzem i mielonym czosnkiem.
Krok 2.
- Następnie kolejno obtoczyć kotlety w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej - usmażyć na rozgrzanym smalcu z obu stron na złoty kolor.
Miłego gotowania!
Kotlety schabowe. |
kotlety schabowe. |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz