Liczba gości w ciągu ostatniego roku

Surówka z ogórka i rzodkiewek do obiadu

 

www.e-ksiazkakucharska.pl
Surówka z ogórka i rzodkiewek.

Surówka z ogórka i rzodkiewek do obiadu:

  • 1 długi ogórek sałatkowy pokrojony w półplasterki
  • pęczek rzodkiewek pokrojonych w plasterki
  • sól i pieprz do smaku
  • posiekany szczypiorek
  • 1/2 łyżeczki startego imbiru (opcjonalnie)
  • 1 starty ząbek czosnku
  • 2-3 łyżki octu ryżowego (do smaku)
  • 1 łyżka jasnego sosu sojowego
  • 1 łyżka oleju sezamowego
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżeczka słodkiego sosu chili
  • sezam do posypania
Przygotowanie:

Krok 1.
  • Do miseczki wlać ocet, olej, sos sojowy, starty czosnek, miód, sos chili, starty imbir i wymieszać. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Krok 2.
  • Do miseczki na sałatkę włożyć pokrojonego ogórka oraz rzodkiewki, posypać posiekanym szczypiorkiem i wymieszać z przygotowanym sosem sałatkowym. Wstawić do lodówki. Podawać jako dodatek do obiadu.
Mam nadzieję, że przepis na surówkę spodoba się Tobie i Twoim bliskim :) Korzystaj z niego i koniecznie ulepszaj :)

Miłego gotowania!





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Ebook

Przetwory domowe i inne wyroby tradycyjne

Grill i posiłki na świeżym powietrzu

CO NA OBIAD

Copyright © 2016 MOJA KSIĄŻKA KUCHARSKA , Blogger