Liczba gości w ciągu ostatniego roku

KOTLETY MIELONE Z RYBY: przepis, jak zrobić


www.e-ksiazkakucharska.pl
Kotlety mielone z ryby.

Przepis na pyszne kotlety mielone z ryby.

      Pyszne kotlety rybne z cebulką i natką pietruszki. Łatwy i szybki przepis na mielone z morskiej ryby - do przygotowania można użyć np. dorsza albo innej białej ryby. Kotlety z mielonego mięsa ryby są delikatne i mięciutkie w środku z chrupiącą skórką z wierzchu; kotlety te doskonale smakują z sosem pomidorowym, ogórkowym albo chrzanowym. Podaję je z ziemniakami z wody, koperkiem i surówką.

Jak zrobić kotlety mielone z ryby - poniżej wypróbowany przepis, składniki, przyprawy i przygotowanie krok po kroku.




www.e-ksiazkakucharska.pl
Kotlety mielone z ryby.


SKŁADNIKI na kotlety mielone z ryby:



  • 500 kg filetów z morskiej ryby np. z dorsza


  • 2 jajka


  • duża cebula


  •  3 łyżki tartej bułki + mleko do namoczenia


  • 2 łyżki drobno posiekanej zieleniny (najlepsze będą młode pędy czosnku i natka pietruszki)


  • sól, pieprz


  • łyżeczka przyprawy do ryb

  • tarta bułka lub otręby pszenne do panierowania sznycelków


  • oliwa lub olej


Kotlety mielone z ryby przepis:


Krok 1.
  • Cebulę drobno posiekać i podsmażyć.
  • Bułkę tartą zalać mlekiem, dodać przyprawę do ryb, wymieszać i odstawić na chwilę, aby spęczniała.
  • Rozmrożone albo świeże filety rybne i lekko podsmażoną cebulę przepuszczamy przez maszynkę. Do masy dodajemy jajka, tartą bułkę namoczoną w mleku z przyprawą do ryb, zieleninę, sól, pieprz (masa rybna powinna być pikantna). Dobrze wyrobioną dzielimy na 6 równych części, formujemy zgrabne , okrągłe kotlety, panierujemy w tartej bułce lub otrębach i smażymy na dobrze rozgrzanym oleju, rumieniąc z obu stron. Przekładamy na wygrzany półmisek , przykrywamy i trzymamy w cieple.
Gotowe kotlety mielone z ryby podajemy z ziemniakami i ulubioną surówką. Do kotletów można przygotować pyszny sos.np:

Miłego gotowania!


www.e-ksiazkakucharska.pl
Kotlety mielone z ryby.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Ebook

Przetwory domowe i inne wyroby tradycyjne

Grill i posiłki na świeżym powietrzu

CO NA OBIAD

Copyright © 2016 MOJA KSIĄŻKA KUCHARSKA , Blogger