SURÓWKA Z KAPUSTY do słoików bez gotowania

www.e-ksiazkakucharska.pl
Surówka z kapusty do słoików bez gotowania fot. Moja Książka Kucharska

Surówka z kapusty.


Przepis na surówkę z kapusty obiadową - do słoików, bez gotowania.


Prosty przepis na pyszną surówkę obiadową z kapusty, marchewki, papryki, z mineralną wodą gazowaną i olejem. Surówka z kapusty do słoików, bez gotowania. Niezwykle łatwa w przygotowaniu, przepyszna surówka z kapusty, którą z powodzeniem można przechowywać w lodówce nawet przez 2-3 tygodnie. Z podanej ilości składników uzyskuje się ok. 4 litrowe słoiki surówki.

Surówka z kapusty do słoików - przepis wypróbowany, sałatka robiona już kilkukrotnie. Pięknie polecam, korzystajcie z przepisu :)


Jak zrobić surówkę z kapusty do obiadu - przepis, składniki i przygotowanie.




Oto składniki na surówkę z kapusty do obiadu.


SKŁADNIKI:


  • 1 duża biała kapusta, poszatkowana


  • 1 marchew starta na tarce


  • 1 papryka, pokrojona w paseczki


  • 2 cebule, pokrojone w piórka


  • 1 szklanka cukru


  • 2 łyżki soli


  • 1 szklanka oleju


  • 3/4 szklanki octu


  • 1 butelka mineralnej wody gazowanej , 1 i 1/2 litra


  • pieprz mielony do smaku

Przepis na surówkę z kapusty do słoików bez gotowania.



PRZYGOTOWANIE :

Krok 1.
Wszystkie składniki umieszczamy w większym naczyniu i odstawiamy na 24 godziny - w tym czasie kilkakrotnie mieszamy warzywa.

Krok 2.
Następnie surówkę umieszczamy w czystych i wyparzonych słoikach, szczelnie zakręcamy i gotowe. Sałatka jest już właściwie gotowa do spożycia. Przechowujemy ją w lodówce, zawsze pod ręką :)

Smacznego :)
www.e-ksiazkakucharska.pl


Zobacz także inne przepisy na surówki obiadowe>>>

Przepis zaktualizowany 29.05.2018r.

2 komentarze:

Przetwory domowe i inne wyroby tradycyjne

Grill i posiłki na świeżym powietrzu

Święta i uroczystości domowe

Copyright © 2016 MOJA KSIĄŻKA KUCHARSKA , Blogger