SURÓWKA Z KAPUSTY do słoików bez gotowania
/
3
Surówka z kapusty do słoików bez gotowania fot. Moja Książka Kucharska |
Surówka z kapusty.
Przepis na surówkę z kapusty obiadową - do słoików, bez gotowania.
Prosty przepis na pyszną surówkę obiadową z kapusty, marchewki, papryki, z mineralną wodą gazowaną i olejem. Surówka z kapusty do słoików, bez gotowania. Niezwykle łatwa w przygotowaniu, przepyszna surówka z kapusty, którą z powodzeniem można przechowywać w lodówce nawet przez 2-3 tygodnie. Z podanej ilości składników uzyskuje się ok. 4 litrowe słoiki surówki.
Surówka z kapusty do słoików - przepis wypróbowany, sałatka robiona już kilkukrotnie. Pięknie polecam, korzystajcie z przepisu :)
Jak zrobić surówkę z kapusty do obiadu - przepis, składniki i przygotowanie.
Oto składniki na surówkę z kapusty do obiadu.
SKŁADNIKI:
- 1 duża biała kapusta, poszatkowana
- 1 marchew starta na tarce
- 1 papryka, pokrojona w paseczki
- 2 cebule, pokrojone w piórka
- 1 szklanka cukru
- 2 łyżki soli
- 1 szklanka oleju
- 3/4 szklanki octu
- 1 butelka mineralnej wody gazowanej , 1 i 1/2 litra
- pieprz mielony do smaku
Przepis na surówkę z kapusty do słoików bez gotowania.
PRZYGOTOWANIE :
Krok 1.
Wszystkie składniki umieszczamy w większym naczyniu i odstawiamy na 24 godziny - w tym czasie kilkakrotnie mieszamy warzywa.
Krok 2.
Następnie surówkę umieszczamy w czystych i wyparzonych słoikach, szczelnie zakręcamy i gotowe. Sałatka jest już właściwie gotowa do spożycia. Przechowujemy ją w lodówce, zawsze pod ręką :)
Smacznego :)
Zobacz także inne przepisy na surówki obiadowe>>>
Przepis zaktualizowany 29.05.2018r.
Uwielbiam taką do obiadu :)
OdpowiedzUsuńPolecam pięknie :)
UsuńSuper dobra salatka
OdpowiedzUsuń