Liczba gości w ciągu ostatniego roku

MIZERIA Z OGÓRKÓW: przepis, jak zrobić

www.e-ksiazkakucharska.pl
Klasyczna mizeria z ogórków do obiadu


Przepis na mizerię z ogórków ze śmietaną.


Mizeria - pyszna, prosta surówka z zielonych ogórków do obiadu, z dodatkiem posiekanego szczypiorku i śmietany, doprawiona solą oraz pieprzem. Do mizerii bywają także dodawane pomidory, posiekana cebula, koperek lub natka pietruszki. Doprawia się ją również octem albo cukrem.

Mizeria ze śmietaną i szczypiorkiem - jak zrobić?


Zobacz wypróbowany, klasyczny i prosty przepis na dobrą mizerię do obiadu.
Zamiast śmietany mizerię można zrobić z dodatkiem jogurtu naturalnego,  kefiru lub zsiadłego mleka.



Oto składniki i przyprawy na mizerię z ogórków:

  • 1 długi ogórek
  • 1 mały pęczek szczypiorku
  • 3 łyżki kwaśnej, gęstej śmietany
  • sól i pieprz do smaku

Przepis na mizerię - przygotowanie krok po kroku:


Krok 1.
  • ogórka obrać i pokroić w poprzek na talarki lub półtalarki
  • szczypiorek przebrać, opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem i drobno posiekać
  • w miseczce rozmieszać śmietanę z niewielką ilością soli, skosztować i w razie potrzeby jeszcze doprawić do smaku.
Krok 2.
  • pokrojone ogórki włożyć do miseczki, wsypać posiekany szczypiorek. Na krótko przed wydaniem ogórki polać śmietaną i lekko przemieszać. Mizerię oprószyć pieprzem mielonym.
Mizeria to prosty i szybki przepis na pyszny dodatek do obiadu. Pyszna surówka do kotletów schabowych, mielonych lub pieczonych mięs. 

Korzystajcie z przepisu na klasyczną mizerię z ogórków i śmietaną do obiadu i ulepszajcie go :) Polecam.

Smacznego :)

www.e-ksiazkakucharska.pl
Mizeria z ogórków ze śmietaną do obiadu




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Przetwory domowe i inne wyroby tradycyjne

Grill i posiłki na świeżym powietrzu

Święta i uroczystości domowe

Copyright © 2016 MOJA KSIĄŻKA KUCHARSKA , Blogger