Liczba gości w ciągu ostatniego roku

FAWORKI: kruchutkie faworki z piekarnika, przepis

www.e-ksiazkakucharska.pl
Szybkie i chrupiące faworki.

  Faworki z piekarnika.

Pyszny przepis na kruchutkie faworki z piekarnika.


     Oto wyjątkowy przepis na błyskawiczne faworki z ciasta francuskiego, które udadzą się każdemu! Faworki pieczone w piekarniku są mega kruche, lekkie i mają piękny złoty kolor. Szybkie faworki z piekarnika są niedrogie i bardzo łatwe do zrobienia - przepis idealny na co dzień i od święta!


Faworki - idealny przepis, kiedy na przygotowanie czegoś na słodko masz dosłownie kilka chwil!


    Ten przepis na faworki z ciasta francuskiego jest bardzo prosty i właściwie nie da się go zepsuć. Są pyszne i dają dużo radości z jedzenia, nie tylko tym najmłodszym :)

Domowe faworki - poniżej pełny przepis na wyjątkowe faworki z ciasta francuskiego z piekarnika.




www.e-ksiazkakucharska.pl
Faworki z ciasta francuskiego - przepis.

Faworki - szybki i łatwy przepis - składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • cukier puder do posypania

Faworki - jak je przygotować:


Krok 1.
  • Wyjąć ciasto francuskie z opakowania i rozłożyć na blacie lub stolnicy. 
  • Nożem lub radełkiem wyciąć z ciasta paski. Na środku każdego paseczka zrobić nacięcie, przez który przełożyć jeden koniec ciasta. Gotowe faworki układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. 
  • Blaszkę z faworkami włożyć do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na środkową półkę. Piec faworki około 10 minut lub do czasu, aż staną się lekko złociste. 
  • Po upieczeniu obficie posypać faworki cukrem pudrem i gotowe :)
Smacznego :)

www.e-ksiazkakucharska.pl
Kruchutkie i delikatne faworki - prosty przepis.

www.e-ksiazkakucharska.pl
Szybkie faworki z piekarnika - domowe i pyszne.

4 komentarze:

  1. Fajny patent :) Mnie zawsze omija świętowanie Tłustego Czwartku, bo zwyczajnie smażone faworki i pączki do mnie nie przemawiają. Pieczone i na szybko chętnie wypróbuję

    OdpowiedzUsuń
  2. Dokładnie w taki sposób wykorzystuję końcówki ciasta francuskiego, które mi zostają. Czasami cukier puder zastępuję też solą i kminkiem. Świetne przekąski :D

    OdpowiedzUsuń

Ebook

Przetwory domowe i inne wyroby tradycyjne

Grill i posiłki na świeżym powietrzu

CO NA OBIAD

Copyright © 2016 MOJA KSIĄŻKA KUCHARSKA , Blogger