FAWORKI: kruchutkie faworki z piekarnika, przepis
/
4
Szybkie i chrupiące faworki. |
Faworki z piekarnika.
Pyszny przepis na kruchutkie faworki z piekarnika.
Oto wyjątkowy przepis na błyskawiczne faworki z ciasta francuskiego, które udadzą się każdemu! Faworki pieczone w piekarniku są mega kruche, lekkie i mają piękny złoty kolor. Szybkie faworki z piekarnika są niedrogie i bardzo łatwe do zrobienia - przepis idealny na co dzień i od święta!
Faworki - idealny przepis, kiedy na przygotowanie czegoś na słodko masz dosłownie kilka chwil!
Ten przepis na faworki z ciasta francuskiego jest bardzo prosty i właściwie nie da się go zepsuć. Są pyszne i dają dużo radości z jedzenia, nie tylko tym najmłodszym :)
Domowe faworki - poniżej pełny przepis na wyjątkowe faworki z ciasta francuskiego z piekarnika.
Faworki z ciasta francuskiego - przepis. |
Faworki - szybki i łatwy przepis - składniki:
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- cukier puder do posypania
Faworki - jak je przygotować:
Krok 1.
- Wyjąć ciasto francuskie z opakowania i rozłożyć na blacie lub stolnicy.
- Nożem lub radełkiem wyciąć z ciasta paski. Na środku każdego paseczka zrobić nacięcie, przez który przełożyć jeden koniec ciasta. Gotowe faworki układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
- Blaszkę z faworkami włożyć do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na środkową półkę. Piec faworki około 10 minut lub do czasu, aż staną się lekko złociste.
- Po upieczeniu obficie posypać faworki cukrem pudrem i gotowe :)
Smacznego :)
Kruchutkie i delikatne faworki - prosty przepis. |
Szybkie faworki z piekarnika - domowe i pyszne. |
Fajny patent :) Mnie zawsze omija świętowanie Tłustego Czwartku, bo zwyczajnie smażone faworki i pączki do mnie nie przemawiają. Pieczone i na szybko chętnie wypróbuję
OdpowiedzUsuń:D
UsuńDokładnie w taki sposób wykorzystuję końcówki ciasta francuskiego, które mi zostają. Czasami cukier puder zastępuję też solą i kminkiem. Świetne przekąski :D
OdpowiedzUsuńPyszne :)
Usuń