OGÓRKI Z RZODKIEWKĄ I CZOSNKIEM: przepis na szybkie pikle do obiadu
/
2
| Marynowane ogórki z czosnkiem. |
Ogórki z rzodkiewką, cebulą i czosnkiem - prosty pomysł na pyszną surówkę do obiadu.
Przepis na pyszne i chrupiące ogórki z rzodkiewką i posiekaną cebulą do obiadu. Ogórki marynowane w czosnku i occie, z dodatkiem świeżego kopru i natki pietruszki to rewelacyjne i błyskawiczne pikle doskonałe jako dodatek do obiadu lub szybka przekąska między posiłkami. Do ogórków można dodać posiekaną papryczkę chili.
Zobacz łatwy przepis na szybkie pikle do obiadu.
| Marynowane ogórki do obiadu. |
Składniki na ogórki marynowane z rzodkiewką i czosnkiem:
- 300g świeżych ogórków gruntowych
- mały pęczek rzodkiewek
- 1 mała cebulka
- 1 łyżeczka soli morskiej
- 1 łyżka cukru
- 2 łyżki octu ryżowego
- 2 ząbki czosnku, starte
- 2 łyżki oliwy
- 1 łyżka posiekanego kopru
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
- 1 czerwone chili, pokrojone w krążki (ewentualnie)
Przepis na marynowane ogórki z czosnkiem:
Krok 1.
- ogórki i rzodkiewki dokładnie umyć, osuszyć i pokroić na dowolne kawałki (w kostkę, wzdłuż, w plastry lub pół plastry ), cebulę drobno posiekać
- wymieszać wszystkie składniki (oprócz oliwy i świeżych ziół) i wstawić do lodówki na około 30 minut
- tuż przed podaniem pikle z ogórków i rzodkiewek skropić oliwą i posypać posiekanymi ziołami.
Smacznego :)
| Szybkie marynowane pikle z ogórków i rzodkiewki do obiadu. |






Ależ pysznie wygląda :)
OdpowiedzUsuńTo jest naprawdę fajny przepis na szybkie i pyszne pikle :)
Usuń