OGÓRKI Z RZODKIEWKĄ I CZOSNKIEM: przepis na szybkie pikle do obiadu
/
2
Marynowane ogórki z czosnkiem. |
Ogórki z rzodkiewką, cebulą i czosnkiem - prosty pomysł na pyszną surówkę do obiadu.
Przepis na pyszne i chrupiące ogórki z rzodkiewką i posiekaną cebulą do obiadu. Ogórki marynowane w czosnku i occie, z dodatkiem świeżego kopru i natki pietruszki to rewelacyjne i błyskawiczne pikle doskonałe jako dodatek do obiadu lub szybka przekąska między posiłkami. Do ogórków można dodać posiekaną papryczkę chili.
Zobacz łatwy przepis na szybkie pikle do obiadu.
Marynowane ogórki do obiadu. |
Składniki na ogórki marynowane z rzodkiewką i czosnkiem:
- 300g świeżych ogórków gruntowych
- mały pęczek rzodkiewek
- 1 mała cebulka
- 1 łyżeczka soli morskiej
- 1 łyżka cukru
- 2 łyżki octu ryżowego
- 2 ząbki czosnku, starte
- 2 łyżki oliwy
- 1 łyżka posiekanego kopru
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
- 1 czerwone chili, pokrojone w krążki (ewentualnie)
Przepis na marynowane ogórki z czosnkiem:
Krok 1.
- ogórki i rzodkiewki dokładnie umyć, osuszyć i pokroić na dowolne kawałki (w kostkę, wzdłuż, w plastry lub pół plastry ), cebulę drobno posiekać
- wymieszać wszystkie składniki (oprócz oliwy i świeżych ziół) i wstawić do lodówki na około 30 minut
- tuż przed podaniem pikle z ogórków i rzodkiewek skropić oliwą i posypać posiekanymi ziołami.
Smacznego :)
Szybkie marynowane pikle z ogórków i rzodkiewki do obiadu. |
Ależ pysznie wygląda :)
OdpowiedzUsuńTo jest naprawdę fajny przepis na szybkie i pyszne pikle :)
Usuń