Liczba gości w ciągu ostatniego roku

OGÓRKI Z RZODKIEWKĄ I CZOSNKIEM: przepis na szybkie pikle do obiadu

www.e-ksiazkakucharska.pl
Marynowane ogórki z czosnkiem.

Ogórki z rzodkiewką, cebulą i czosnkiem - prosty pomysł na pyszną surówkę do obiadu.


     Przepis na pyszne i chrupiące ogórki z rzodkiewką i posiekaną cebulą do obiadu. Ogórki marynowane w czosnku i occie, z dodatkiem świeżego kopru i natki pietruszki to rewelacyjne i błyskawiczne pikle doskonałe jako dodatek do obiadu lub szybka przekąska między posiłkami. Do ogórków można dodać posiekaną papryczkę chili.

Zobacz łatwy przepis na szybkie pikle do obiadu.




www.e-ksiazkakucharska.pl
Marynowane ogórki do obiadu.

Składniki na ogórki marynowane z rzodkiewką i czosnkiem:


  • 300g świeżych ogórków gruntowych
  • mały pęczek rzodkiewek
  • 1 mała cebulka
  • 1 łyżeczka soli morskiej
  • 1 łyżka cukru
  • 2 łyżki octu ryżowego
  • 2 ząbki czosnku, starte
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 łyżka posiekanego kopru
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 1 czerwone chili, pokrojone w krążki (ewentualnie)

Przepis na marynowane ogórki z czosnkiem:


Krok 1.
  • ogórki i rzodkiewki dokładnie umyć, osuszyć i pokroić na dowolne kawałki (w kostkę, wzdłuż, w plastry lub pół plastry ), cebulę drobno posiekać
  • wymieszać wszystkie składniki (oprócz oliwy i świeżych ziół) i wstawić do lodówki na około 30 minut
  • tuż przed podaniem pikle z ogórków i rzodkiewek skropić oliwą i posypać posiekanymi ziołami.
Smacznego :)

www.e-ksiazkakucharska.pl
Szybkie marynowane pikle z ogórków i rzodkiewki do obiadu.

2 komentarze:

Przetwory domowe i inne wyroby tradycyjne

Grill i posiłki na świeżym powietrzu

Święta i uroczystości domowe

Copyright © 2016 MOJA KSIĄŻKA KUCHARSKA , Blogger