SURÓWKA Z BIAŁEJ KAPUSTY I KISZONYCH OGÓRKÓW
/
0
Surówka obiadowa z białej kapusty. |
Wypróbowany przepis na surówkę z białej kapusty do obiadu.
Surówka do obiadu z białej kapusty, marchewki i kiszonych ogórków z dodatkiem soku z kiszonych ogórków i oliwy.
Przygotowanie surówki zajmuje dosłownie kilka chwil, przepis jest bardzo prosty, a surówka genialnie pasuje do potraw mięsnych.
Zobacz przepis na pyszną surówkę z białej kapusty do obiadu.
Oto składniki na surówkę z białej kapusty i kiszonych ogórków :
- 400g białej kapusty
- 1 marchew
- 100g kiszonych ogórków
- 2-3 łyżki oliwy
- sok z kiszonych ogórków, cukier, sól do smaku
Przepis na surówkę z białej kapusty i kiszonych ogórków:
Krok 1.
- Kapustę oczyścić, poszatkować i posolić.
- Ogórki kiszone obrać, zetrzeć na tarce do jarzyn lub pokroić na małe kawałeczki
- Marchew obrać i zetrzeć na tarce do jarzyn
Krok 2.
- Wszystkie składniki surówki połączyć, wymieszać, przyprawić do smaku cukrem i kwasem z ogórków. Surówkę z białej kapusty można posypać posiekaną zieleniną.
Smacznego :)
Surówka z białej kapusty i kiszonych ogórków. |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz