Surówka z kapusty, jabłka i marchewki. Przepis na sos jogurtowo-majonezowy
/
0
Surówka z kapusty, jabłka i marchewki. |
Fantastyczna surówka z białej kapusty, jabłka i marchewki.
Pyszna i szybka do zrobienia surówka obiadowa z białej, słodkiej kapusty, jabłka i marchewki. Surówka z niesamowitym sosem na bazie jogurtu greckiego i majonezu, doprawiona mielonym czosnkiem, sokiem z cytryny, solą i mielonym pieprzem
To jest prosty, niezawodny i sprawdzony przepis na surówkę z kapusty, jabłka i marchewki.
Przepis na surówkę z kapusty opiera się na kilku prostych składnikach i klasycznym smaku. Nie ma tu fantazyjnych produktów, a wszystko, co potrzebne do przygotowania surówki jest niedrogie i łatwo dostępne.
Składniki na surówkę z kapusty, jabłka i marchewki:
- 1/2 główki białej kapusty, drobno poszatkowana
- 1 jabłko, obrane i starte na tarce do jarzyn
- 1 marchew, starta na tarce do jarzyn
Sos do surówki z kapusty:
- 4 łyżki jogurtu greckiego
- 2 łyżki majonezu
- 1 łyżeczka mielonego czosnku
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
- sól, pieprz i sok z cytryny
Wszystkie składniki wymieszać.
Przepis na surówkę z kapusty, jabłka i marchewki:
Krok 1.
- Wszystkie składniki na surówkę z kapusty, jabłka i marchewki razem wymieszać i doprawić według własnego uznania.
Gotową surówkę podawać jako dodatek do obiadu.
Sos jogurtowo-majonezowy. |
Surówka do obiadu |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz