Liczba gości w ciągu ostatniego roku

Surówka z kapusty, jabłka i marchewki. Przepis na sos jogurtowo-majonezowy

www.e-ksiazkakucharska.pl
Surówka z kapusty, jabłka i marchewki.

 Fantastyczna surówka z białej kapusty, jabłka i marchewki.

     Pyszna i szybka do zrobienia surówka obiadowa z białej, słodkiej kapusty, jabłka i marchewki. Surówka z niesamowitym sosem na bazie jogurtu greckiego i majonezu, doprawiona mielonym czosnkiem, sokiem z cytryny, solą i mielonym pieprzem

To jest prosty, niezawodny i sprawdzony przepis na surówkę z kapusty, jabłka i marchewki. 

    Przepis na surówkę z kapusty opiera się na kilku prostych składnikach i klasycznym smaku. Nie ma tu fantazyjnych produktów, a wszystko, co potrzebne do przygotowania surówki jest niedrogie i łatwo dostępne.

Składniki na surówkę z kapusty, jabłka i marchewki:

  • 1/2 główki białej kapusty, drobno poszatkowana
  • 1 jabłko, obrane i starte na tarce do jarzyn
  • 1 marchew, starta na tarce do jarzyn
Sos do surówki z kapusty:
  • 4 łyżki jogurtu greckiego
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżeczka mielonego czosnku
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • sól, pieprz i sok z cytryny 
Wszystkie składniki wymieszać.

Przepis na surówkę z kapusty, jabłka i marchewki:


Krok 1.
  • Wszystkie składniki na surówkę z kapusty, jabłka i marchewki razem wymieszać i doprawić według własnego uznania.
Gotową surówkę podawać jako dodatek do obiadu.

www.e-ksiazkakucharska.pl
Sos jogurtowo-majonezowy.

Surówka do obiadu
Surówka do obiadu


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Ebook

Przetwory domowe i inne wyroby tradycyjne

Grill i posiłki na świeżym powietrzu

CO NA OBIAD

Copyright © 2016 MOJA KSIĄŻKA KUCHARSKA , Blogger