Jajecznica: 6 najlepszych przepisów na idealną jajecznicę
![]() |
Jajecznica z pomidorami |
Jajecznica
Miękka, kremowa i lekko ścięta jajecznica - zobacz kilka wypróbowanych przepisów na najlepszą jajecznicę.
- można ją przygotować na wiele własnych sposobów: dodaj tuńczyka, chrupiący boczek, pieczarki, kurki, ser pleśniowy albo po prostu pokrojone pomidory i cebulkę
- jest łatwa do wykonania i smakuje niesamowicie
- nie ma tu fantazyjnych składników, a wszystko, co potrzebne jest łatwo dostępne i niedrogie
Jajecznica z pomidorami
Delikatna i pulchna jajecznica z pomidorami koktajlowymi i szczypiorkiem. Jajecznica na pomidorach to szybki sposób na pyszne śniadanie.
Jajecznica z pomidorami świetnie komponuje się zarówno z cebulą podduszoną na maśle, jak i z kiełbasą , boczkiem, a nawet mozzarellą. Do jajecznicy na pomidorach można także dodać pokrojoną paprykę lub tuńczyka osączonego z zalewy, warto także dodać odrobinę świeżo mielonego pieprzu albo mielonej kurkumy.
![]() |
Jajecznica z mlekiem. |
Przepis na jajecznicę z mlekiem.
Delikatna i puszysta jajecznica w pulchnych kawałkach. Pyszna jajecznica z mlekiem i szczypiorkiem.
Jajecznica z kiełbasą i cebulą po chłopsku. |
Jajecznica z kiełbasą i cebulą po chłopsku
Prosta i szybka jajecznica z wędzoną makrelą, smażona na maśle. Pulchna jajecznica, w dużych kawałkach, z dodatkiem słodkiej śmietanki i posiekanego szczypiorku, doprawiona świeżo zmielonym pieprzem. Idealna jajecznica z rybą wędzoną - najlepsza z kromką świeżego pieczywa i pomidorami.
Jajecznica na maśle. |
Jajecznica na maśle
Cudowna, delikatna i kremowa jajecznica na maśle. Najlepiej smakuje z dużą ilością posiekanego koperku lub szczypiorku z chrupiącym pieczywem i pomidorkami. Idealny początek dnia.
Jajecznica z kiełbasą. |
Przepis na puszystą jajecznicę z kiełbasą
Klasyczna, polska jajecznica z kiełbasą wiejską, smażona na boczku. Jajecznica z dodatkiem śmietany, dzięki czemu jest niezwykle puszysta i delikatna. Jajecznica to prosta i smaczna propozycja na szybkie śniadanie.
Jak zrobić jajecznicę
Sekret idealnej jajecznicy...
Najlepsza jajecznica nie powstaje przypadkowo :) Nie jest też trudna do wykonania, o ile przestrzegamy kilku złotych zasad:
- Niska temperatura i powolne podgrzewanie jaj sprawiają, że jajecznica wychodzi pulchna, miękka i bardzo delikatna - to sekret doskonałej jajecznicy.
- Postaraj się, aby konsystencja jajecznicy była lekko grudkowata. Zestawiaj patelnię co jakiś czas z ognia, aby jajka nie podgrzewały się zbyt mocno.
- Najbardziej kremowa jajecznica to ta z dodatkiem śmietanki
Przepis na jajecznicę
- 6 świeżych jaj
- 1 duża łyżka masła
- 1 łyżka śmietany
- sól, pieprz
- posiekany szczypiorek
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz