Liczba gości w ciągu ostatniego roku

JAJECZNICA Z KIEŁBASĄ - delikatna i puszysta, przepis

www.e-ksiazkakucharska.pl
Pyszna, delikatna jajecznica z kiełbasą.


Przepis na smaczną i puszystą jajecznicę z kiełbasą.


Klasyczna, polska jajecznica z kiełbasą wiejską, smażona na boczku. Jajecznica z dodatkiem śmietany, dzięki czemu jest niezwykle puszysta i delikatna.  Jajecznica to prosta i smaczna propozycja na szybkie śniadanie.

Jak przygotować jajecznicę idealną na kiełbasie z boczkiem.


Sprawdzony przepis, składniki, przyprawy i przygotowanie jajecznicy na kiełbasie krok po kroku. Korzystajcie z niego i ulepszajcie go :) Polecam.



www.e-ksiazkakucharska.pl
Przepis na domową jajecznicę na kiełbasie.


Oto składniki na klasyczną jajecznicę na kiełbasie:

na 2 porcje:
  • 4 jajka
  • 1 kopiasta łyżka śmietany 12%
  • 60 g wiejskiej kiełbasy
  • plasterek wędzonego boczku
  • sól do smaku 
  • posiekany szczypiorek (ewentualnie)


Przepis na jajecznicę - przygotowanie krok po kroku:


Krok 1.
  • Jajka wbić do miseczki, dodać zimną śmietanę i sól - wymieszać na jednolitą masę.
  • Boczek pokroić w kostkę i wytopić na patelni.
  • Kiełbasę obrać ze skórki, pokroić w kostkę dodać na patelnię z podsmażonym boczkiem i podgrzewać mieszając .
  • Następnie na patelnię wylać masę jajeczną i powoli smażyć. Gdy dolna warstwa zetnie się, oddzielić ją od dna łyżką w  kilku pulchnych kawałkach. Zdjąć z ognia.
Przed podaniem jajecznicę oprószyć mielonym pieprzem i posiekanym szczypiorkiem.
Jajecznicę na kiełbasie podawać z pieczywem lub ziemniakami i sezonową surówką np. sałatą zieloną, szpinakiem, fasolką szparagową itp.

Smacznego :)

www.e-ksiazkakucharska.pl
Jajecznica z kiełbasą - delikatna i puszysta.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Przetwory domowe i inne wyroby tradycyjne

Grill i posiłki na świeżym powietrzu

Święta i uroczystości domowe

Copyright © 2016 MOJA KSIĄŻKA KUCHARSKA , Blogger