Liczba gości w ciągu ostatniego roku

JAJECZNICA Z RYBĄ WĘDZONĄ

www.e-ksiazkakucharska.pl
Pulchna jajecznica z makrelą wędzoną.

Jajecznica z wędzoną makrelą - pyszny przepis.


   Prosta i szybka jajecznica z wędzoną makrelą, smażona na maśle. Pulchna jajecznica, w dużych kawałkach,  z dodatkiem słodkiej śmietanki i posiekanego szczypiorku, doprawiona świeżo zmielonym pieprzem. Idealna jajecznica z rybą wędzoną - najlepsza z kromką świeżego pieczywa i pomidorami.



Składniki potrzebne do przygotowania jajecznicy z wędzoną rybą :


  • 7 świeżych jaj
  • 1 łyżka masła
  • 4 łyżki śmietany 30% (może być mleko)
  • 150 g wędzonej makreli obranej ze skóry i ości
  • 1-2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • świeżo zmielony czarny pieprz
  • odrobina soli
dodatkowo:
  • ulubiona sałata
  • pomidory
  • pieczywo

Przepis na jajecznicę z wędzoną rybą - krok po kroku:


Krok 1.
Świeże jaja umyć, wybić do miseczki, rozmieszać ze śmietanką (lub mlekiem), odrobinę posolić.

Krok 2.
Podzielone na kawałki mięso wędzonej makreli ogrzać szybko na stopionym maśle.

Krok 3.
Do wędzonej ryby wlać rozmieszane ze śmietanką jajka - podgrzewać razem, mieszając ostrożnie, aby jajecznica była w dużych i pulchnych kawałkach, posypać posiekanym szczypiorkiem. Należy uważać, aby jajka nie ścięły się zbyt mocno - jajecznica powinna być delikatna i mięciutka. 

Gotową jajecznicę  z wędzoną makrelą wyłożyć na ogrzaną salaterkę i zaraz podawać. Oprószyć świeżo zmielonym pieprzem.

Smacznego :)

www.e-ksiazkakucharska.pl
Pyszna jajecznica z wędzoną rybą.
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Ebook

Przetwory domowe i inne wyroby tradycyjne

Grill i posiłki na świeżym powietrzu

CO NA OBIAD

Copyright © 2016 MOJA KSIĄŻKA KUCHARSKA , Blogger